Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 16:30:00
Την εκτίμηση της ότι το επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα είναι αυτό που αφορά τα μίντια έδωσε στο μεσημεριανό μαγκαζίνο του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. «Μόλις τελειώσουμε τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου των προαπαιτούμενων που θα κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο θα είναι για τα μίντια».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον δημοσιογράφο Πάρι Κουρτζίδη και στον πολιτικό αναλυτή Σπύρο Παπαδάκη σχολίασε και τις σημερινές δηλώσεις του πρόεδρου του Eurogroup, Γερρούν Ντάισλεμπλουμ, στο πρακτορείο Ρόυτερς για συζήτηση του χρέους σε βάθος 15ετίας ανέφερε «Όπως έχουμε παρακολουθήσει δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη για την επίλυση του ελληνικού χρέους. Προφανώς υπάρχουν αμφίρροπες δυνάμεις. Κάποιες Ευρωπαϊκές δυνάμεις που στέκονται και λένε ότι πρέπει να συζητηθεί και κάποιες που αντιστέκονται σε αυτό. Ωστόσο οι φωνές που λένε ‘’πρέπει και οφείλει’’ έχουν δυναμώσει και εξ αιτίας της δικής μας διαπραγματευτικής προσπάθειας όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Και άλλοι βλέπουν ντο αδιέξοδο και για τις δικές τους χώρες που οδηγεί η πολιτική λιτότητας. Ας το πούμε πιο απλά…. Έρχεται η σειρά τους».

Για τις δηλώσεις και του Γάλλου Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί αλλά και για την επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στη χώρα μας, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι «Όταν έρθει ο κ. Ολάντ στην Ελλάδα, θα έχουμε ευκαιρία για πιο λεπτομερείς τοποθετήσεις. Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν μου κάνουν εντύπωση πια διότι είναι πλέον αναμενόμενο. Δίνουμε μια δυνατή μάχη η οποία έχει ανοίξει αρκετά και νομίζω ότι θα έχουμε ένα καλό τέλος. Η συζήτηση θα ανοίξει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Πολλοί παράγοντες έχουν δεσμευθεί επισήμως ότι η συζήτηση θα ανοίξει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Και η κ. Ανγκελα Μέρκελ το έχει πει αλλά και ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Βλέπουμε μεταβολές και θα αποτελέσει για το επόμενο διάστημα μια πολύ σκληρή μάχη».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «Ο πρωθυπουργός καλεί και άλλες δυνάμεις να συμβάλλουν σε αυτή τη μάχη και να διατυπώσουν και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης αν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο ή αν θα συμβάλλουν στη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας. Κυρίως ξεκινάμε από την πολιτική θέση του κάθε κόμματος, αν κάποιος κρίνει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο γιατί να μπει να παλέψει για την αφομοίωση του ελληνικού χρέους. Μένει να ξεκαθαρίσει και η Νέα Δημοκρατία η οποία όλα αυτά τα χρόνια ‘’διαπραγματεύεται’’ με βάση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο άρα οι συμφωνίες και τα μνημόνια θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο και σας θυμίζω και τα περίφημα success stories».

Σχολιάζοντας την θέση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των εκλογών για νέο πρόεδρο του κόμματος, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος σημείωσε « Το να αλλάξει πολιτικός αρχηγός αντιλαμβάνεστε δεν απασχολεί κανέναν ως αυτό κάθε αυτό αλλά ποια πολιτική ακολουθεί. Μέχρι σήμερα και στη διεκδίκηση της προεδρίας ανάμεσα στους τέσσερις υποψηφίους δεν έχουν τεθεί πολιτικά ζητήματα. Δεν νομίζω ότι γίνεται επιλογή με πολιτικά κριτήρια επομένως μένουμε για να δούμε γιατί είναι ένα θολό τοπίο που δεν έχει ξεκαθαρίσει. Γίνεται πιο πολύ μια μάχη για την προεδρία με όρους ομάδων, προσώπων, στηρίξεων και όχι με πολιτικές θέσεις και ποια θα είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας μετά την εκλογή προέδρου της».

Όσον αφορά στους εφαρμοστικούς νόμους η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι θα κατατεθούν ως έναν νόμο με πολλά άρθρα «με την μορφή του επείγοντος για να προλάβουμε τις προθεσμίες αλλά όχι με τη μορφή του κατεπείγοντος ώστε να μπορέσει να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία από 15 έως 17 Οκτωβρίου»

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: