Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ο νέος παιδικός σταθμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο Παλαιό Ηράκλειο γίνεται μετά από 30 χρόνια πραγματικότητα – Δήμαρχος και Περιφερειάρχης θεμελίωσαν το έργο

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017 15:05:00
Με την ευχή να αποτελέσει γρήγορα ένα ακόμα «σπίτι» για τα παιδιά του Ηρακλείου Αττικής, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, θεμελίωσαν την ανέγερση του νέου δημοτικού παιδικού σταθμού του Δήμου, που ξεκινά και επίσημα, πλέον, να κατασκευάζεται στο Παλαιό Ηράκλειο, ανάμεσα στη λεωφόρο Πλαπούτα και την οδό Κωστή Παλαμά. Τον αγιασμό της θεμελίωσης πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ.

Με την αποπεράτωσή του, η οποία υπολογίζεται σε περίπου δύο χρόνια, ο νέος αυτός δημοτικός παιδικός σταθμός θα φιλοξενεί 60 επιπλέον παιδιά της πόλης (προστιθέμενα στα ήδη 620 που φιλοξενούνται σήμερα στους υπόλοιπους σταθμούς), δίνοντας έτσι λύσεις στην καθημερινότητα ακόμα περισσότερων οικογενειών του Ηρακλείου, κυρίως από τις γειτονιές του Παλαιού Ηρακλείου και των Ηπειρώτικων.

Να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν στα σχέδια του Δήμου εδώ και τρεις, σχεδόν, δεκαετίες (πρώτη απόφαση για την ανέγερση του παιδικού σταθμού το 1993). Με την επίμονη διεκδίκηση της νέας δημοτικής αρχής και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, η οποία βάζει την χρηματοδότηση του έργου, γίνεται πια πραγματικότητα για να κάνει έξι συνολικά τους παιδικούς σταθμούς που θα έχουν στην διάθεσή τους ο Δήμος και, κατά συνέπεια, οι Ηρακλειώτες.

Η Περιφερειάρχης κατά τον σύντομο χαιρετισμό της τόνισε ότι «σήμερα θεμελιώνουμε τα αυτονόητα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διακατέχεται από μία «γλυκόπικρη συγκίνηση διότι αν σε τούτο τον τόπο χρειάζονται 31 συναπτά έτη για να φτιάξουμε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, τότε αντιλαμβανόμαστε τις ευθύνες που έχουμε όλες και όλοι όταν η χώρα μας δοκιμάζεται από την κρίση χρέους και την κρίση Δημοκρατίας».

Η ίδια συνέχισε παρατηρώντας ότι «η χώρα μας αντιμετωπίζει κρίση χρέους και κρίση δημοκρατίας επειδή για πολλές δεκαετίες δεν πράξαμε τα αυτονόητα - δεν κάναμε έναν βρεφονηπιακό σταθμό. Και αισθάνομαι πικρία γιατί βρίσκονται μεν εδώ συμπολίτες μας που βλέπουν να θεμελιώνεται ο παιδικός σταθμός ενώ άλλοι δεν πρόλαβαν να τον δουν γιατί έχουν φύγει από τη ζωή. Γι’ αυτό και θα μου επιτρέψετε σήμερα να μην θεμελιώσω μόνο έναν βρεφονηπιακό σταθμό.

Αλλά να θεμελιώσω όλα όσα έχει ανάγκη σήμερα η πατρίδα.

Καταρχήν τη σοβαρή συνεργασία μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης - κάτι που δεν είναι διόλου αυτονόητο, καθώς η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο βαθμών εξηγεί πολλές κακοδαιμονίες του τόπου.

Και δεύτερον να θεμελιώσω έναν νέο, σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο συνεργασίας. Να θεμελιώσω με λίγα λόγια αξίες που λείπουν από την χώρα την ώρα που αυτή δοκιμάζεται», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης.

Κλείνοντας η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τόσο της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου όσο και των υπόλοιπων 65 δήμων της Αττικής, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα προστρέχω να μην θεμελιώνω απλά τσιμέντα, αλλά να θεμελιώνω όλα όσα λείπουν από τον τόπο».

Η Ρένα Δούρου συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, και τους Ηρακλειώτες περιφερειακούς συμβούλους, Άρη Βρούστη και Αιμιλία Τζίβα.

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ευθύνης. Γιατί, έχουμε την ευθύνη ως δημοτική αρχή το έργο αυτό να το ολοκληρώσουμε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και να το παραδώσουμε στην κοινωνία των συμπολιτών μας. Θέλω να πιστεύω, πως όπως και στα προηγούμενα έργα υποδομών, τα οποία ως δημοτική αρχή αναλάβαμε και διεκπεραιώσαμε με επιτυχία, με οικονομία και στους συμφωνημένους χρόνους, έτσι θα το πράξουμε και αυτή την φορά», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Νίκος Μπάμπαλος, ευχαριστώντας, παράλληλα, την περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο για την θετική ανταπόκριση στο αίτημα της χρηματοδότησης του παιδικού σταθμού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασμα από την τελετή ΕΔΩ

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ο νέος παιδικός σταθμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο Παλαιό Ηράκλειο γίνεται μετά από 30 χρόνια πραγματικότητα – Δήμαρχος και Περιφερειάρχης θεμελίωσαν το έργο

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων:Ο νέος παιδικός σταθμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο Παλαιό Ηράκλειο γίνεται μετά από 30 χρόνια πραγματικότητα – Δήμαρχος και Περιφερειάρχης θεμελίωσαν το έργο