Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ν.Φιλαδέλφεια – Ν.Χαλκηδόνα: Ηχηρό μήνυμα αντίστασης και δημοκρατίας

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017 10:48:00
Η δημοκρατική Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα μίλησε. Η μαζική παρουσία κατοίκων, συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων, αυτοδιοικητικών σχημάτων και προσωπικοτήτων έσπασε τον κλοιό της τρομοκρατίας και της σιωπής που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στην πόλη μας.

Μια μεγάλη συγκέντρωση δυο χιλιάδων ανθρώπων στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν το πρώτο βήμα υπεράσπισης της δημοκρατίας στην πόλη, της ελεύθερης έκφρασης και των δημόσιων χώρων.

«Δεν θα ανεχτούμε τη φίμωση καμίας άποψης στην πόλη μας, ούτε θα αυτολογοκριθούμε για να γίνουμε αρεστοί σε κάποιους», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος Άρης Βασιλόπουλος. Και συνέχισε: «Αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι πολύ παραπάνω από το γήπεδο της ΑΕΚ και το δικαίωμα της να έχει γήπεδο στον ιστορικό της χώρο.

Αυτό είναι ξεκάθαρο για εμάς από την αρχή, μαζί με τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει και τις απαιτήσεις που έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε από την πολιτεία προκειμένου να μη λειτουργήσει εις βάρος της λειτουργίας της πόλης μας.

Σήμερα διακυβεύεται το δικαίωμα αυτής της κοινωνίας να μπορεί να έχει λόγο και φωνή σε ότι πρόκειται να γίνει. Και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν και για κανένα λόγο.

Και δεν το διαπραγματευόμαστε για τον επιπρόσθετο λόγο ότι δεν θέλουμε να γίνουμε ένα πειραματόζωο, το οποίο τελικά θα υποκύψει, ώστε μετά το πείραμα να προχωρήσει ανεμπόδιστα και στην υπόλοιπη χώρα».

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο εκπρόσωπος του Συντονισμού για την Υπεράσπιση των Ελευθεριών και των Κοινών Αγαθών Τάσος Κεφαλάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων – Τμήμα Αττικής Αντώνης Μαούνης.

Χαιρέτησαν ο Γιάννης Δελής από τους Οικολόγους Πράσινους και ο Γιώργος Μουργής από την ERT open. Στη συγκέντρωση παρεβρέθησαν οι Δήμαρχοι Ν. Ιωνίας Η. Γκότσης, Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος. Περάματος Γ. Λαγουδάκης, Αγ. Παρασκευής Γ. Σταθόπουλος. Επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, Χρ. Καραμάνος, Αγγ. Σαπουνά, Γ. Γαβρίλης και η Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Β. Αγαγιώτου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ». Ανάμεσα στους δεκάδες παρευρισκόμενους ήταν οι πρώην Υπουργοί Ν. Βαλαβάνη, Θ. Δρίτσας, Π. Λαφαζάνης (επικεφαλής ΛΑΕ), οι πανεπιστημιακοί Γ. Μηλιός, Ν. Μπελαβίλας, Γ. Τσιάκαλος, Σ. Βελισσαρίου, Χρ. Κεχρολόγου.

Η συγκέντρωση έκλεισε με συναυλία από το συγκρότημα IRIFEZ.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ν.Φιλαδέλφεια – Ν.Χαλκηδόνα: Ηχηρό μήνυμα αντίστασης και δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε από Ανώνυμος στις 16/05/2017 και ώρα 11:29:18

Οι 200 αγωνιστές της Δημοκρατίας... έγιναν 2000 ???Δημοσιεύθηκε από Ανώνυμος στις 16/05/2017 και ώρα 20:47:38

Αυτή τη γραμμή σας έχει δώσει ο λαθρέμπορας ρομποτάκια;Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: