Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ομιλία για τα προβλήματα ανάπτυξης των παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς - αποτελέσματα

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 19:30:00
Δεκάδες γονείς παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία της δρ. Αλεξάνδρα Νικολάου - Παπαναγιώτου για τα προβλήματα στην ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας, που φιλοξένησε ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στον καινούργιο δημοτικό παιδικό σταθμό της πόλης επί της οδού Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς.

Η δρ. Νικολάου, διευθύντρια του τμήματος Κοινωνικής Ιατρικής και Αναπτυξιολογίας του Παίδων Πεντέλης, μίλησε για τα σημάδια που υποδεικνύουν αναπτυξιακά προβλήματα στο παιδί, τα οποία και ο ίδιος ο γονέας μπορεί να εντοπίσει, σημείο κατά το οποίο, όπως τόνισε με ένταση η γιατρός, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοήσει ή να ντραπεί να αναφέρει, παρά μόνον άμεσα να απευθυνθεί σε ειδικούς. Τα περιθώρια θεραπείας είναι μεγάλα, εάν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη, υπογράμμισε η δρ. Νικολάου, η οποία πρόθυμα, μετά την ομιλία της, απάντησε στις ερωτήσεις των γονιών.

«Με το φόβο του κοινωνικού στιγματισμού ή και της άρνησης να παραδεχθούμε ότι το παιδί μας χρειάζεται την βοήθεια τρίτων, πολλές οικογένειες ζουν στην άρνηση, στερώντας από τα παιδιά τους μια αγωγή η οποία θα μπορούσε να τα βοηθήσει καταλυτικά. Για αυτό και εμείς χρειάζεται να προχωράμε σε αυτές τις δράσεις. Για να καταλάβουν οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα ότι δεν είναι μόνοι τους, ότι δεν θα τους αφήσουμε μόνους τους. Ότι δεν πρέπει να φοβηθούν να ζητήσουν βοήθεια, γιατί, εάν το κάνουν, η βοήθεια θα τους δοθεί. Ότι το Ηράκλειο είναι ένας Δήμος, ένας τόπος κοινωνικής αλληλεγγύης», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ομιλία για τα προβλήματα ανάπτυξης των παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς - αποτελέσματα

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: