Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το επόμενο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 19:24:00
«Σάρκα και οστά» πήρε η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος, κατά το χτεσινό 2ο πανελλήνιο συνέδριο, που διοργανώθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, υπό την ευθύνη του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Αθήνας “ΑΘΗΝΑ 984”, την αρωγή των Δημοτικών Ραδιοφώνων Πειραιά “ΚΑΝΑΛΙ 1” και Ηρακλείου Αττικής “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM” και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε το 3ο Συνέδριο των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ να πραγματοποιηθεί σε ένα χρόνο από το Δημοτικό Ραδιόφωνο “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM” στο Ηράκλειο Αττικής, αφού τόσο ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Μπάμπαλος, όσο και η πρόεδρος της ΔΕΡΗΑ Μαίρη Αρώνη πρόλαβαν να εκφράσουν πρώτοι την επιθυμία για τη διοργάνωση.

Επίσης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα εξαίρεσης των δημοτικών ραδιοσταθμών από το διαγωνισμό για τις συχνότητες, μίλησε για τον τρόπο εξυγίανσης του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM που ακολούθησε, μόλις ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου, ζήτησε την συνδρομή της κυβέρνησης στην επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τα δημοτικά ΜΜΕ και στο τέλος ζήτησε να αναλάβει την διοργάνωση του 3ου Συνεδρίου ο Δήμος του, γεγονός που έγινε αποδεκτό.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, μετέφερε τον χαιρετισμό του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ο οποίος στο μήνυμά του τονίζει ότι: “οι δημοτικές συχνότητες πρέπει να εξαιρεθούν από τον διαγωνισμό, όπως έγινε και στην περίπτωση της ΕΡΤ”.

Ανάλογο ήταν και το μήνυμα του δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, που μετέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕ Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε τον σπουδαίο ρόλο που παίζουν τα Δημοτικά Ραδιόφωνα στην ενημέρωση των πολιτών, στην προαγωγή του πολιτισμού και τον σημαντικό κοινωνικό τους ρόλο. «Η ορθή λειτουργία των δημοτικών ραδιοφώνων δεν είναι πολυτέλεια. Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για σημαντικά κοινωνικά θέματα αλλά και στη διεύρυνση των παιδευτικών τους γνώσεων» σημείωσε και υπογράμμισε πως «η συγχρονισμένη και συντονισμένη συνεργασία προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να ωφελήσει πρωτίστως τους δημότες μας και δευτερεύοντος την Αυτοδιοίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, εξέφρασε την ελπίδα, τα δημοτικά Μέσα να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία αδειοδότησης. Το σχετικό νομοσχέδιο -όπως είπε- θα κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή στο τέλος του μηνός. Ακόμη αναφέρθηκε στην διαφήμιση και σημείωσε πως θα εφαρμοστεί ο νόμος και η πρόβλεψή του για συγκεκριμένο ποσοστό στα τοπικά και περιφερειακά ραδιόφωνα.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου ζήτησε να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για την αδειοδότηση των Δημοτικών ΜΜΕ καθώς όπως τόνισε «έχουν μεγάλη ιστορία και προσφορά».

Ομόφωνα αποφασίστηκε επίσης η συγκρότηση σε Σώμα του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, πρόεδρος του οποίου είναι ο Μιχάλης Κυριακίδης από τον “ΑΘΗΝΑ 984”, αντιπρόεδρος ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος από το Δημοτικό Ρ/Σ Τρίπολης, Ταμίας ο Κωνσταντίνος Λαόσογλου από το Δημοτικό Ρ/Σ Ιωαννίνων, Γραμματέας ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης από τη Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Θεσσαλονίκης και Μέλος ο Στέλιος Μπρατσόλης από το Δημοτικό Ρ/Σ Πειραιά. Αναπληρωματική γραμματέας της Ένωσης εξελέγη η πρόεδρος του Επικοινωνία 94FM Μαίρη Αρώνη.

Βασικά θέματα του Συνεδρίου ήταν:

1. Η έγκριση του Καταστατικού της Ένωσης και εκλογή Διοικούσας Επιτροπής.

2. Το θέμα των Ραδιοφωνικών συχνοτήτων εν όψει του νομοσχεδίου που ετοιμάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

3. Τα Πνευματικά Δικαιώματα και οι σχέσεις με τους αντίστοιχους φορείς.

4. Η συνεργασία μεταξύ των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι της ΑΕΠΙ, της «Αυτοδιαχείριση» και της GEA.

Συμμετείχαν οι Δημοτικοί Ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί από την Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη, την Τρίπολη, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, την Κατερίνη, την Ξάνθη, τον Πολύγυρο, την Αλεξανδρούπολη, τον Ασπρόπυργο, την Ορεστιάδα και την Σύρο.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το επόμενο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: