Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Κόντρα για τα έργα ανάπλασης στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 17:47:00
«Πυρά» αντάλλαξαν δημοτική αρχή και αντιπολίτευση στο Ηράκλειο, με αφορμή εργασίες ανάπλασης στην κεντρική πλατεία. Η δημοτική αρχή της πόλης αντέδρασε έντονα σε ανακοίνωση των παρατάξεων ΑΚΕΠ του Π.Βλασσόπουλου και «Πνοή Ηράκλειο» του Κ.Κουτρούλη, οι οποίες μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για καταστροφή του πρασίνου (διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση παρακάτω). Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου «Οι ίδιοι που πριν λίγους μήνες αντιτάχθηκαν στην δημιουργία των καινούργιων παρτεριών στην κεντρική πλατεία, ζητώντας να παραμείνουν στην βιτρίνα της πόλης μας τα ταξί αντί πρασίνου.

Οι ίδιοι που με ένταση πολέμησαν την απόφαση της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου να απομακρύνει τις παράνομες κατασκευές των καταστημάτων στον υπαίθριο χώρο της κεντρικής πλατείας και την αντικατάστασή τους από ομπρέλες για να ανοίξει, επιτέλους, η πλατεία.

Οι ίδιοι που μας εγκαλούσαν πώς και γιατί προχωράμε στον εξωραϊσμό του πρασίνου της πλατείας με την τοποθέτηση νέου γκαζόν, φωτισμού, συστήματος ποτίσματος κ.α.

Είναι οι ίδιοι που τώρα φωνάζουν γιατί δώσαμε, ως οφείλαμε από τους κανονισμούς που και εκείνοι έχουν διαμορφώσει, την δυνατότητα σε μια νέα επιχείρηση της πόλης, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να αναπτυχθεί ως δικαιούται, στο μερίδιο που της αναλογεί στην κεντρική πλατεία, σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες του Δήμου. Και αυτό το κάναμε χωρίς να κόψουμε ούτε ένα δέντρο, έχοντας αναπληρώσει το πράσινο της περιοχής σε υπερθετικό βαθμό με τη διαμόρφωση των νέων παρτεριών, με την τόνωση των υφιστάμενων χώρων.

Αυτή η δημοτική αρχή στηρίζει το πράσινο και το έχει αποδείξει τόσο στην κεντρική πλατεία, όσο και με την αγορά δεκάδων στρεμμάτων ελεύθερων χώρων για να αυξηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης.

Ας αποφασίσουν εν τέλει και οι της αντιπολίτευσης με ποιον είναι. Με το πράσινο, με τις επιχειρήσεις, με τα ταξί ή με οποιαδήποτε μικροπολιτικά συμφέροντα υπηρετούν κατά καιρούς την εμπάθειά τους απέναντι στην δημοτική αρχή και την προσπάθειά τους να μπλοκάρουν ο,τιδήποτε καλό γίνεται για το Ηράκλειο; Ευτυχώς για την πόλη έχουν αποτύχει παταγωδώς…».

Είχε προηγηθεί η κοινή ανακοίνωση των ΑΚΕΠ – «Πνοή Ηράκλειο» στην οποία σημειωνόταν ότι «Ο «άσπονδος» φίλος του πρασίνου, Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κος Μπάμπαλος, ο οποίος αποφάσισε ‘’δήθεν’’ για την προστασία του πρασίνου να αναθέσει σε ιδιωτικό φορέα τη συντήρηση αυτού , με προϋπολογισμό «άκουσον-άκουσον» στις σημερινές εποχές ευρώ 500.000 (πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ), έδειξε το πραγματικό πρόσωπό του.

Στα πλαίσια της ‘’δήθεν’’ αναβάθμισης της πλατείας -λεφτά υπάρχουν εξάλλου- προέβη στη πρωτάκουστη ενέργεια να καταστρέψει το πράσινο που βρισκόταν στο παρτέρι της πλευράς της πλατείας επί της οδού Πεύκων, να το τσιμεντώσει και να το στρώσει με δάπεδο, που μας στοίχισε 24.000 ευρώ περίπου συνολικά, και να το παραχωρήσει για τη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή , η οποία είναι έξω από κάθε απόφαση του ΔΣ, στο οποίο ο κος Δήμαρχος έχει πλειοψηφία, τον καλούμε άμεσα να σταματήσει τις καταστροφικές του ενέργειες στη κεντρική πλατεία και να δηλώσει στον Ηρακλειώτικο λαό ποίου τα συμφέρονται τέλος πάντων εξυπηρετεί…(??).

Υ.Γ Για τις ενέργειες αυτές έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές (ΑΤ Ηρακλείου, Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο κος Εισαγγελέας».

Στο θέμα έκανε παρέμβαση και η παράταξη «Δίκτυο Πολιτών», όπου σε ανακοίνωση του τονίζεται πως «Τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται στην κεντρική πλατεία της πόλης μας ακόμα ένα πραξικόπημα κατά του δημόσιου χώρου και του κοινόχρηστου πρασίνου.

Ένα πραξικόπημα που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή και την προσωπική ευθύνη του Δημάρχου, που παραβιάζει κατάφωρα όχι μόνο το δημόσιο αίσθημα, αλλά την ίδια την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την διαμόρφωση του χώρου της Πλατείας 28ης Οκτωβρίου, που ο ίδιος εισηγήθηκε και η παράταξη του ψήφισε!

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι οι Διοικήσεις του Δήμου έρχονται και παρέρχονται, αλλά το καθεστώς της διαπλοκής με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται και κερδοσκοπούν χρόνια τώρα πάνω στον δημόσιο χώρο, ζει και βασιλεύει.

Ακόμα χειρότερα, η προσωπική απάντηση του Δημάρχου σε ανακοίνωση δημοτικών παρατάξεων, αποδεικνύει ότι ακόμα και η απομάκρυνση της πιάτσας των ταξί, που στόχευε δήθεν στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης και την αύξηση του κοινόχρηστου πρασίνου, στην ουσία ήταν απλώς το «τέχνασμα» για να αυξηθεί η συνολική έκταση της πλατείας, άρα και τα παραχωρούμενα τετραγωνικά μέτρα για τραπεζοκαθίσματα.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η αυθαιρεσία και να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους, τον Δήμαρχο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και στον επιχειρηματία.

Καλούμε τους ενεργούς πολίτες του Ηρακλείου να βάλουν οριστικά τέλος στην ασυδοσία και την υποβάθμιση της πόλης μας και της ζωής μας».

Στο θέμα επανήλθε με προσωπική ανακοίνωση ο Κυριάκος Κουτρούλης, ο οποίος απαντώντας στην ανακοίνωση του Δήμου τονίζει ότι «Αναρωτιόμαστε αν η παραπληροφόρηση προς τους πολίτες είναι ίδιον της δημοτικής αρχής Μπάμπαλου. Η συστηματική αγνόηση των αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου, η αυταρχικότητα του προς όλους και η συμπεριφορά του σαν αυτοκράτορα δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτές. Αντί λοιπόν να ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα για την καημένη την επιχείρηση ας απαντήσει επιτέλους επί της ουσίας. Έκανε την επέκταση της πλατείας προς την οδό Μελίνας Μερκούρη χωρίς απόφαση του Δημοτικού συμβούλιου;!!; Με τι κόστος και ποιος το πλήρωσε; Το ξερό γκαζόν ποιος το πληρώνει; Γιατί στον κανονισμό που ψήφισε η παράταξη του δεν προέβλεψε την τοποθέτηση τραπεζοκαθισματων στο παρτέρι που κατέστρεψε και το κάνει τώρα χωρίς καμία απόφαση ΔΣ ούτε καν της παράταξης του που έχει την πλειοψηφία σε αυτό. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να παραπλανεί, να κοροϊδεύει, να αποφασίζει μόνος του? Η δημοκρατία έχει κανόνες κε Δήμαρχε και ο καθένας ανάλογα με τις ενέργειες του πρέπει να αποδέχεται και τις συνέπειες. Τέλος υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα η πολιτική δεν χαράσσεται ανάλογα με τα συμφέρονται του ενός αλλά ανάλογα με τα συμφέρονται του κοινωνικού συνόλου».

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Κόντρα για τα έργα ανάπλασης στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: