Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

"Περιπέτειες από σημείο σε σημείο" - Πρόγραμμα ανάγνωσης και γνωριμίας με τον κόσμο του βιβλίου από την Δημοτική Βιβλιοθήκη. Απολογισμός δράσης

Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 10:10:00
Το πρόγραμμα του Δικτύου των Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης - Καλοκαιρινή εκστρατεία 2017 και με θεματικό άξονα «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο» υλοποιήθηκε από την 19/6/2017 έως και την 26/7/2017 για πρώτη φορά και με πολύ μεγάλη επιτυχία από την Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση ΚΕΑEΔΗΑ ΑΕ. Να σημειωθεί ότι η ανεξάρτητη συνεργασία της Bιβλιοθήκης του Δήμου μας με την ΚΕΑEΔΗΑ ΑΕ συνεχίστηκε για τρίτη συνεχή χρονιά για τα παιδιά του «Camp» με αποτέλεσμα έναν απίστευτο αριθμό παιδιών από 5-13 ετών, χαρίζοντας στα παιδιά ξεχωριστές στιγμές. Για πρώτη φορά σε πανελλαδική κλίμακα, Δημοτική Βιβλιοθήκη πραγματοποίησε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για εξακόσια (600) διαφορετικά παιδιά από το καλοκαιρινό «Camp 2017» με επαναληπτικές συμμετοχές οι οποίες έφτασαν αριθμητικά τις χίλιες τετρακόσιες είκοσι οχτώ (1.428), στα εργαστήρια γνώσης και δημιουργικότητας με βασικό συντονιστή την Εθνική Βιβλιοθήκη. Επίσης ενημερώθηκαν για τις δράσεις αυτές από την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης πάνω 13.690 άτομα.

Είκοσι δύο (22) εθελοντές και πέντε (5) υπάλληλοι της βιβλιοθήκης ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο να προσφέρουν πάνω από 50 εργαστήρια στα παιδιά, τέσσερα (4) εκ τω οποίων προτάθηκαν από τη βιβλιοθήκη μας, σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Δράσεις επιμελημένες με πολύ διάθεση και μεράκι από τους εθελοντές, τους εκπαιδευτικούς και τους βιβλιοθηκονόμους που βρέθηκαν κοντά μας στην βιβλιοθήκη του Δήμου μας, σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμού γεμίζοντας την καρδιά των μικρών φίλων μας με πολλά συναισθήματα και το νου τους με γνώση! Από πού να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε όλα εκείνα που μάθαμε, που μοιραστήκαμε και που ζήσαμε μαζί! Διαβάσαμε λογής – λογής μύθους και παραμύθια, ταξιδέψαμε με τη φαντασία μας σε κόσμους μαγικούς, γεμίσαμε το σακούλι της ψυχής μας με ένα σωρό αναμνήσεις, παίξαμε ευφάνταστα παιχνίδια, γνωρίσαμε διαφορετικές κουλτούρες, μάθαμε την ιστορία τους. Καλλιτεχνήσαμε γράφοντας ποιήματα, τραβώντας φωτογραφίες, φτιάχνοντας μοναδικά έργα τέχνης. Κατανοήσαμε τη διαφορετικότητα, κατανοώντας όλα τα σημεία των καιρών, από τα παλιά παλιά χρόνια έως και το σήμερα! Δομήσαμε – αποδημήσαμε και αναδομήσαμε. Εξερευνήσαμε τα σημεία του κόσμου γύρω μας, τα σημεία του κόσμου μέσα μας, τα σημεία του πολιτισμού μας. Κι όλα αυτά στον πιο κατάλληλο χώρο: τη βιβλιοθήκη μας. Σε συνεργασία με την Εθνική βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, βάλαμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι, το δικό μας πολιτιστικό στίγμα, στο χάρτη του Πανελληνίου Δικτύου Βιβλιοθηκών, σε όλη τη χώρα.

Ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη για τα επιτυχημένα προγράμματά της, τη Δημοτική Επιχείρηση ΚΕΑEΔΗΑ ΑΕ., την υπεύθυνη και τους συνοδούς των camp και πάνω από όλους εσάς τα παιδιά που με αμείωτο ενδιαφέρον συμμετείχατε στα παραπάνω εργαστήρια.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά εσάς τους εμψυχωτές – εθελοντές:

Αγαλιανού Αγγελική, Αλεξοπούλου-Πετράκη Φραντζέσκα, Αργυράκη Κατερίνα, Δημητρόπουλο Παναγιώτη, Εκίζογλου Μερσίνα, Καντόν Βινσέντε, Καραβίνου Αργυρώ, Κατάκη Σοφία, Κομπότη Γιοβάννα, Κουτσούμπη Κωνσταντίνο, Λαγόπουλο Ελευθέριο, Μανιατάκη Μαρία, Μουργελά Βασιλική, Ναούμ Ζωή, Παππά Μάρω, Πέτσα Μαίρη, Σακοράφα Νεφέλη, Τσικοντούρη Άρη, Φραγκουδάκη Σταυρούλα, Χατζάκη Αλέξανδρο, Χιωτάκη Ελένη, Ψυλλάκη Σταύρο που με χαρά ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και ευελπιστούμε σε μελλοντικές δράσεις του Δήμου μας.

Ευχόμαστε σε μικρούς και μεγάλους, ένα όμορφο καλοκαίρι, γεμάτο ήλιο και χαμόγελα στις καρδιές μας.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

"Περιπέτειες από σημείο σε σημείο" - Πρόγραμμα ανάγνωσης και γνωριμίας με τον κόσμο του βιβλίου από την Δημοτική Βιβλιοθήκη. Απολογισμός δράσης

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: