Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Τοπικό παράρτημα Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Πρόγραμμα δράσεων Οκτωβρίου

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 16:00:00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ .Αγαπητά μέλη φίλες και φίλοι του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ της Ε.Α.Ε

Το Παράρτημα μας συνεχίζει και τον μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ τις καθιερωμένες εβδομαδιαίες δράσεις του και σας προτρέπει να κλείσετε τα ραντεβού σας για να κάνετε όλες τις προληπτικές εξετάσεις προκειμένου να διαφυλάξετε το μέγιστο αγαθό της σωματικής και ψυχικής σας υγείας. Όπως πάντα εξαιρετικοί επιστήμονες εθελοντές μας, γιατροί, ψυχολόγοι διατροφολόγος, και εθελοντές Γραμματειακής και οργανωτικής υποστήριξης είναι δίπλα μας.

Δέχονται με ραντεβού.

· ΤEST PAP:

α) Εξαρχάκος Ανάργυρος Ιατρός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, δέχεται ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.30 π.μ. καθώς και Πέμπτη και ώρα 16.00. μ.μ.

β)Μπακαλιάνου Αικατερίνη Διευθυντής Ε.Σ.Υ Μαιευτήρας -Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών δέχεται ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00 μμ-16.00μμ

-Πόπη Μάλφα Μαία, δέχεται Πέμπτη και ώρα 17.00 μ.μ.κατόπιν ραντεβού

· ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος

α. Γεωργοπούλου Αικατερίνη Ιατρός Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.

β. Μανιατοπούλου Ελένη Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.30 π.μ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ

-Πανταζόπουλος Νικόλαος Ιατρός ειδικός Παθολόγος, δέχεται ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.30 μ.μ

. -Διατροφολόγος - Διαιτολόγος δέχεται κατόπιν ραντεβού η ακριβής ημέρα και ώρα θα ανακοινωθεί μέσα στο τρέχοντα μήνα .

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:

α) Καραματσούκη Μαριλένα - Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, δέχεται σε συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειάς τους ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 π.μ - 3.00 μ.μ.

β) Βενιού Εφη σύμβουλος ψυχικής υγείας, δέχεται Δευτέρα 12 π.μ.- 2.00 μ.μ. ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογενειάς τους

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

. Κουζανίδης Νικόλαος Ιατρός Χειρουργός - Εντατικολόγος. Εκτίμηση και καθαρισμός κατακλίσεων άτονων ελκών και εγκαυμάτων. Επίσης παρέχονται δωρεάν συμπληρωματικές άλλες παρεμβάσεις (π.χ διεντερικής σίτισης, γαστροστομίες, τραχειοτομίες και οποιαδήποτε άλλη χειρουργική χειρουργική συμβουλή με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, προ τουλάχιστον 3 ημερών

Παρέχεται ΕΝΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ από εθελόντριες Νοσηλεύτριες του Παραρτήματος μας σε ογκολογικούς ασθενείς (κατόπιν οδηγιών του θεράποντος ιατρού) τους.

Συνεχίζουμε την συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στα γραφεία μας για τις ανάγκες κοινωνικών δομών τις οποίες στηρίζει το Παράρτημά μας και ήδη με την συνδρομή σας παραδώσαμε και θα παραδώσουμε ικανό αριθμό φαρμάκων και υγιειονομικού υλικού στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» μέσω της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Κ.Ε.Φ.Α .

ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ:

Έκδοση κάρτας μέλους. Εκδίδεται για τα μέλη με την εγγραφή τους ή την ανανέωση της συνδρομής τους, που παρέχει την δυνατότητα της παροχής δωρεάν εξετάσεων και άλλων προληπτικών εξετάσεων, με σημαντική έκπτωση, που πραγματοποιούνται σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα συμβεβλημένα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Παρακαλούνται τα μέλη που εχει ήδη λήξει η κάρτα τους να μας ενημερώσουν για την ανανέωσή της .

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΑΤΡΕIΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΚHΣ ΦΡΟΝΤIΔΑΣ:

Ιατρός κυρία Κωνσταντάκη Φωτεινή Αναισθησιολόγος - Αλγολόγος. Δέχεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού ημέρας και ώρας όσους αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, προκειμένου να τους ενημερώνει τους συμβουλεύει και τους κατευθύνει σε όποια δομή ΠΕΔΥ - ΕΣΥ υπάρχει δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης τους.

ΔΡΑΣΕΙΣ:

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με άλλους φορείς και της πρόληψης για την υγεία στις 14 Οκτωβρίου μέλη και φίλες του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.ΗΜ μετέχουμε όπως κάθε χρόνο στο 11 Συνέδριο για την σκελετική υγεία που διοργανώνει ο Σύλλογος Πεταλούδα στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL με επιλεγμένες προληπτικές και άλλες εξετάσεις καθώς και παρακολούθηση ενημερωτικών ομιλιών ιατρικού περιεχομένου και διατροφής

Προγραμματίζουμε ενημερωτικές ομιλίες στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων αρμοδιότητας μας αναμένοντας την σχετική άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο.

Εθελοντές ΙΑΤΡΟΙ και ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ θα μιλήσουν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και την πρόληψη του ιού του HPV στα πλαίσια μίας ευρύτερης και γενικής πανελλαδικής δράσης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ.ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΓΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΙΦ.Η.Μ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΣΤΟ Γ.Ν ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Η ΑΛΛΟΥ ΟΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΙΦ.Η.Μ. ΤΗΣ Ε.Α.Ε

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ:

Συνεχίζουμε τις επαφές και συσκέψεις με τούς Δήμους, στούς οποίους διευρύνθηκε το Παράρτημα μας

Aπό κοινού σχεδιάζουμε με τους θεσμικούς Αντιδημάρχους και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής τις ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2017,τις οποίες θα ανακοινώσουμε σε επόμενο χρόνο . Διατέθηκε και διατίθεται ενημερωτικό έντυπο υλικό για τους κατοίκους των Δήμων , οι οποίοι επίσης θα ενημερώνονται από τον αρμόδιο Δήμο και τον τοπικό τύπο, για το τρέχον μηνιαίο πρόγραμμα εξετάσεων και δράσεων μας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Το Ενιαίο Παράρτημα ΝΙ.Φ.Η.Μ βρίσκεται σε συνεργασία με τους Συλλόγους καρκινοπαθών φίλων ιατρών ΚΕΦΙ. ΝΟΣΗΛΕΙΑ και ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις τους και συνεργάζεται για την καλύτερη ενημέρωση και πρόληψη των πολιτών σε θέματα δημόσιας υγείας και ψυχολογικής υποστήριξης, φαρμακευτικής και κάθε μορφής συμπαράστασης και αλληλεγγύης

.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

Στις 7 Οκτωβρίου σε συνδιοργάνωση με το Παράρτημα Αχαρνών και Φυλήςτης Ε.Α.Ε καθώς και τον Ιστορικό και Λαογραφικό Σύλλογο Αχαρνών ΙΛΕΑ πραγματοποιήσαμε περίπατο 4,5 ωρών στο ΤΑΤΟΙ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ με πολύ εξαιρετική δωρεάν ξενάγηση από τον κύριο Δημόπουλο Δημήτριο της ΙΛΕΑΣ . Ηταν πράγματι μία ασκηση σωματικής και ψυχικής υγείας μέσα στην φύση με παράλληλο ιστορικό ενδιαφέρον .

ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Παραρτήματος ΑΧΑΡΝΏΝ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ της Ε.Α.Ε κύριο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΖΑΝΑ για την πρωτοβουλία και πρόσκληση .

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Όλα τα ραντεβού για όλες τις ειδικότητες ιατρών - ψυχολόγων διατροφολόγου συμβουλευτικού σταθμού ιατρείου πόνου και θεραπευτικής χορο - κινητικής αγωγής θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την γραμματεία του παραρτήματός μας. Κατά τη προσέλευση θα τηρείται σειρά προτεραιότητας καθώς και για την δυνατότητα συμμετοχής σας.

Επιπλέον παρακαλούμε στην περίπτωση κατά την οποίαν θα υπάρξει οποιαδήποτε ακύρωση εκ μέρους σας να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα γραφεία μας για την εξυπηρέτηση άλλων συμπολιτών μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Όλες οι ανωτέρω δράσεις προληπτικών εξετάσεων, ψυχολογικής υποστήριξης διατροφικής παρακολούθησης, μαθήματα θεραπευτικής χοροκινητικής αγωγής, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται κατά προτεραιότητα στα μέλη μας, στους άπορους, ανασφάλιστους και οικονομικά ασθενείς κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των Δήμων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2130337798 από τις 10.00 π.μ. - 2.00 μ.μ.ώρες λειτουργίας των γραφείων μας

από την Γραμματεία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ ΤΗΣ Ε.Α.Ε.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Τοπικό παράρτημα Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Πρόγραμμα δράσεων Οκτωβρίου

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: