Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Εκδήλωση για το ανακαινισμένο κτίριο Οικονομίδη

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 21:57:00
«Πρόκειται για άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των ενεργειών που τούτη η Περιφερειακή Αρχή προωθεί με στόχο να γίνει το Πεδίο του Άρεως εκείνο το δημόσιο πάρκο που αξίζουν οι πολίτες της Αθήνας. Ένας ανοικτός, δημόσιος χώρος πολιτισμού, ψυχαγωγίας και πρασίνου». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στη δήλωσή της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων του θεάτρου «Άλσους» (κτίριο «Οικονομίδη») στο Πεδίο του Άρεως.

Η Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή εκδήλωση έχει μια διπλή ιδιαιτερότητα. Αφενός σηματοδοτεί τη διαδικασία εκείνη η οποία στο τέλος της, στην ολοκλήρωσή της, έχει την απόδοση αυτού του εμβληματικού και συμβολικού χώρου στους πολίτες. Ενός χώρου που ανήκει στην ιστορία του πολιτισμού όχι απλά μίας πόλης αλλά του τόπου μας. Ενός χώρου πολιτισμού που θα συμβάλλει στο νέο πρόσωπο του Πεδίου του Άρεως, μπολιάζοντας το παρόν με το χθες. Αφετέρου αποτελεί το πρώτο βήμα για τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως. Εκδηλώσεις τις οποίες έχουμε καθιερώσει, μέσα από συνέργειες με δημόσιους φορείς πολιτισμού όπως είναι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Καμεράτα, κ.ά.. Εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες».

Η ίδια προσέθεσε ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί, εδώ και τρία χρόνια, μέσα από πρωτοβουλίες και συνέργειες με άλλους φορείς του δημοσίου, να ανατάξει αυτόν τον χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενεργώντας συχνά στα όρια των αρμοδιοτήτων της. Για να καταφέρουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα απαιτείται ευρεία συμμαχία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυβέρνησης, πολιτών, δημοσίων φορέων. Ειδάλλως οι όποιες προσπάθειες είναι καταδικασμένες να μείνουν ημιτελείς, χωρίς συνέχεια. Η ανάταξη του Πεδίου του Άρεως απαιτεί συνεννόηση, συστηματική και σοβαρή, συλλογική δουλειά».

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Εκδήλωση για το ανακαινισμένο κτίριο Οικονομίδη

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: