Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Εισαγωγή για συζήτηση θέματος στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Ν.Ιωνίας

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 19:32:00
Οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι ζητάμε να εισαχθεί προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των περαιτέρω ενεργειών που πρέπει να αναλάβει ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το ζήτημα της διαπίστωσης της σκανδαλώδους απώλειας χρημάτων - οικονομικής ζημίας της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κατόπιν και των νέων εξελίξεων, δηλ. της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 13/11/2017 οπότε και διαπιστώθηκε η μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ- ΕΦΚΑ από την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων από τον οικείο ασφαλιστικό φορέα, καθώς και μετά την παρουσίαση σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο της έκθεσης «ελέγχου» του λογιστή κ. Γυπαράκη.

Η έκθεση του ως άνω λογιστή παρουσιάζει σχεδόν μηδενική ζημία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής μέχρι και την 31.12.2015, ενώ δεν αναφέρεται στο ζήτημα της σχετικής μη πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών και της ζημίας από την επιβολή των οικείων προστίμων και ως εκ τούτου τουλάχιστον κρίνεται ελλιπής και αμφιβόλου ακρίβειας για την αποτύπωση του πραγματικού μεγέθους της οικονομικής ζημίας, ενώ συνετάγη με απόφαση - ανάθεση της δημοτικής αρχής από λογιστή, που δεν έχει την επαγγελματική ιδιότητα ελεγκτή, και που ο ίδιος μάλιστα είχε αναλάβει κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα τη συμβατική υποχρέωση εκπόνησης των απολογισμών της κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα, απολογισμών που από το 2011 δεν έχουν ακόμα καν υποβληθεί καν στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να συγχέονται έτσι οι ιδιότητες ελεγχομένου και ελέγχοντος.

Επίσης η σημερινή λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και του Προέδρου της είναι ανάγκη να συντείνει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που κρίνουμε πως είναι απαραίτητη για την ορθή εφεξής λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Δηλώνουμε την αντίθεση μας με το γεγονός ότι ο Δήμος καλείται πλέον να πληρώσει τα πρόστιμα που επέβαλλε το ΙΚΑ - ΕΦΚΑ λόγω μη έγκαιρης πληρωμής των υποχρεώσεων προς αυτό από τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή για λόγους που στην πληρότητά τους είναι ερευνητέοι και που τουλάχιστον εν μέρει αναφέρθηκαν στη συζήτηση του εκτός ημερησίας διατάξεως θέματος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 13/11/2017, θέμα που εισήχθη προς συζήτηση χωρίς καν να υπογράφουν την σχετική εισήγηση αρμόδια πολιτικά στελέχη της δημοτικής αρχής.

Κατόπιν των ανωτέρω

Εισηγούμαστε να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο:

1.Τον έλεγχο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής από ορκωτούς ελεγκτές, που να μην έχουν συνεργαστεί και να μην έχουν σχέση με το Δήμο ή τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα (2011 – σήμερα) και οποίοι ακολουθώντας τα παραδεδεγμένα πρότυπα εργασίας των ορκωτών ελεγκτών θα υποβάλλουν πλήρη σχετική έκθεση για τα έτη 2011 μέχρι και σήμερα και θα αποτυπώσουν το πλήρες μέγεθος της ζημίας άμεσης και έμμεσης (πρόστιμα κλπ.).

2. Να εισαχθούν στο Δημοτικού Συμβούλιο οι ετήσιοι απολογισμοί των Σχολικών Επιτροπών από το 2011 έως σήμερα.

3. Να σταλούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα όλα τα πρακτικά των συζητήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (της συνεδρίασης με την παρουσίαση της έκθεσης του λογιστή κ. Γυπαράκη, της συνεδρίασης με τη συζήτηση του εκτός ημερησίας διατάξεως θέματος στις 13/11/2017) καθώς και όλα τα πρακτικά που εφεξής θα καταγραφούν και θα αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

4. Να λειτουργούν οι σχολικές επιτροπές σύμφωνα με την κειμένη νομοθεσία και

5. Να ενημερωνόμαστε πλήρως και χωρίς καθυστέρηση για τη πορεία του θέματος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

ΤΣΟΠΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΡΗΣ, ΜΠΡΑΤΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΚΟΛΜΑΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ και ΑΒΑΚΟΥΜΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Εισαγωγή για συζήτηση θέματος στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Ν.Ιωνίας

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: