Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Διακόπηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής - Ανακοινώσεις

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 12:11:36
Δήλωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Σχινά για τη μη διεξαγωγή της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

«Σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, δεν έγινε δυνατή η προγραμματισμένη 5η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξαιτίας επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ ορισμένων ατόμων εκ των διαμαρτυρόμενων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Γραμματικό, και ορισμένων οπαδών της ΑΕΚ. Καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις βίαιες ενέργειες. Η συζήτηση και η λήψη των αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου ακούγονται πάντα όλες οι απόψεις, αποτελεί ύψιστη δημοκρατική διαδικασία για τους πολίτες της Αττικής, και ως τέτοια οφείλουν όλοι να τη διαφυλάσσουν και να τη σέβονται. Επεισόδια σαν αυτά που έλαβαν χώρα σήμερα εντός της αίθουσας του Συμβουλίου, απομειώνουν τη σημασία του θεσμού, αποδυναμώνουν τη δημοκρατική διαδικασία λήψης των αποφάσεων και δεν υπηρετούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κυττάρου Δημοκρατίας. Οφείλουμε όλοι, αιρετοί και πολίτες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την προστασία του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της τοπικής δημοκρατίας».

Γ. Σγουρός προς Ρ. Δούρου για Γραμματικό : Πρώτα υποδαύλιζε αντιδράσεις σήμερα κρύβεται - Οι κάτοικοι στο Γραμματικό δεν είναι κορόιδα!

Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες όπου είχε παραβρεθεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής των Περιφερειών και ερωτώμενος από δημοσιογράφους για τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός προχώρησε στην απερίφραστη καταδίκη τους, ενώ αναφερόμενος στις εκρηκτικές αντιδράσεις των κατοίκων του Γραμματικού σε βάρος της Ρένας Δούρου αναφορικά με το έργο κατασκευής ΧΥΤΥ στο Γραμματικό σημείωσε :

«Η κα Δούρου επί μήνες προεκλογικά υποδαύλιζε τις αντιδράσεις των κατοίκων στο Γραμματικό, μιλώντας για περιβαλλοντικά εγκλήματα και ζητώντας λαϊκό ξεσηκωμό.

Σήμερα όχι μόνο κρύβεται και τους αποφεύγει, υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους, αλλά έφτασε στο σημείο να εκπονήσει μελέτη με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (εδώ) που αποδεικνύει ότι το έργο είναι περιβαλλοντικά άρτιο και ασφαλές.

Για ακόμη μία φορά η διαδρομή από το όχι στο ναι και από το ναι στο όχι αποδείχθηκε για την κα Δούρου εύκολη υπόθεση. Δεν μας ξενίζει, αφού έχει αναγάγει το ψέμα και την κωλοτούμπα σε επιστήμη.

Οι κάτοικοι δεν είναι κορόιδα, ούτε αφελείς. Τους παραμύθιασε, τους φλόμωσε στο ψέμα, τους εξαπάτησε ωμά και αντιδρούν.

Εμείς ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από δικαιολογίες. Μιλήσαμε με τη γλώσσα της αλήθειας για το έργο που γίνεται με κοινοτικά χρήματα και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Πλέον η κατάσταση στο Γραμματικό θυμίζει βραδυφλεγή βόμβα, όπως και η γενικότερη κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, όπου εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα προς τα εμπρός με αποτέλεσμα το αδιέξοδο να έρχεται ολοένα και πιο κοντά».

Δελτίο τύπου της Παράταξης «180 - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο»

Για μια ακόμη φορά κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου γίναμε μάρτυρες απαράδεκτων συμπεριφορών που έφτασαν μέχρι χειροδικιών .

Είναι προφανές ότι τόσο η Περιφερειάρχης Αττικής όσο και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουν χάσει τον έλεγχο με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις να μετατρέπονται σε αρένα και αποδεδειγμένα πλέον αδυνατούν να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων .

Σήμερα κάτοικοι του Γραμματικού ζήτησαν να συζητηθεί αίτημά τους για την διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΥ στην περιοχή τους υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις που τους είχε δώσει η Κα Δούρου καταγγέλλοντας την ασυνέπεια της.

Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της Περιφερειακής Αρχής για επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, μέχρι σήμερα και αφού έχουν περάσει τρία χρόνια, καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έχει γίνει σ αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε την Περιφερειακή αρχή να λάβει μέτρα για να μην επαναληφθούν οι εικόνες ντροπής που ζήσαμε σήμερα.

Καλούμε επίσης την Κα Δούρου να εξηγήσει στους κατοίκους της Αττικής γιατί δεν μπόρεσε να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για λύση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων

Για την παράταξη

«1800 - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΡΟΜΑΝΤΖΟΣ

Λαϊκή Συσπείρωση

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταδικάζει την επίθεση τραμπούκων ενάντια σε μαθητές, παιδιά και κατοίκους του Γραμματικού και των γύρω περιοχών, που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σήμερα Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018. Απαιτούσαν δε να εγκριθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, έργο αναγκαίο για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Διοίκηση Δούρου έχει ευθύνη για την όλη κατάσταση, γιατί αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, σήμερα, παρά τις υποσχέσεις της σε προηγούμενη συνεδρίαση και μεταθέτοντάς την σε επόμενη.

Η Διοίκηση Δούρου για να βγει από τη δύσκολη θέση, αυθαίρετα, όπως συνηθίζει τελευταία (βλέπε συνεδρίαση για την Μάνδρα), διέκοψε τη συνεδρίαση, με δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας: Νέοι τραμπουκισμοί «οπαδών» κατά της Δημοτικής Αρχής μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Γεύση των τραμπουκισμών που ζει η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας εδώ και τρία χρόνια πήραν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αττικής, αλλά και κάτοικοι του Μαραθώνα – Γραμματικού σήμερα 8 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα την ακύρωση της συνεδρίασης.

Μια ομάδα τραμπούκων επιτέθηκε χωρίς πρόκληση σε δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου για να παρουσιάσουν τις θέσεις του Δήμου στο θέμα που αφορούσε τη ΜΠΕ της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου έξω από το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ. Οι ίδιοι δεν δίστασαν να σηκώσουν χέρι ακόμη και σε μέλη του κινήματος του Γραμματικού που ζητούν να μην προχωρήσει ο ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Συνεχίζεται η «παράδοση» κάθε πράξη που σχετίζεται με οιονδήποτε τρόπο με την ανέγερση του γηπέδου από το 2013 μέχρι σήμερα να συνοδεύεται από ξυλοδαρμούς, απειλές και στοχοποίηση ανθρώπων. Και σήμερα οι τραμπουκισμοί συνόδευσαν την συζήτηση που επιχειρήθηκε να γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο με συνέπεια την αναβολή της συνεδρίασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ομάδες αυτές ήταν παρούσες χωρίς να ενοχληθεί κανείς από τους παριστάμενους επικεφαλής και άλλους παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει άμεσα τους τραμπουκισμούς από τις ομάδες που με τη βία προσπαθούν να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας και να φιμώσουν όποιον έχει αντίθετη άποψη από αυτούς. Είναι θέμα δημοκρατίας να μπορούν να συζητούνται τα θέματα της πόλης μας χωρίς απειλές και βία.

Ζητάμε επίσης από τους υπευθύνους της ΠΑΕ, της Δικέφαλος και κάθε εμπλεκόμενο με το υπό ανέγερση γήπεδο να πάρει θέση για το κλίμα που δημιουργεί μία μειοψηφία τραμπούκων που εμφανίζονται ως οπαδοί της ομάδας.

Καλούμε τέλος τους περιφερειακούς συμβούλους να πάρουν σοβαρά υπόψη τους τους όρους υπό τους οποίους προχωρά προς έγκριση ένα έργο, το οποίο δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση της πόλης μας και όλων των αιρετών της οργάνων.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Διακόπηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής - Ανακοινώσεις

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: