Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Συμμέτοχη του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 18:18:00
Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας είχε την ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχει, ως μία από τις τέσσερις πόλεις της ελληνικής αντιπροσωπείας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας, στο Διεθνές Συνέδριο των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με θέμα «Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας και υπήρξε η αφορμή για τη χάραξη των 6 αξόνων πολιτικής και των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, που θα αποτελέσουν τους οδηγούς για τα επόμενα 5 χρόνια ώστε να φτιάξουμε καλύτερες, υγιείς και βιώσιμες πόλεις. Τον Δήμο μας εκπροσώπησε η Προισταμένη Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Κοινωνιολόγος κ.Τσαπατσάρη Ευαγγελία. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έγινε παρουσίαση των πρότυπων δομών του Δήμου μας, του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης & Πρόληψης ,και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων .

Εκτός από τη σημαντική προβολή της πόλης μας στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και της Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και την κατά γενική ομολογία άριστη συμμετοχή μας, δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συμμετέχουμε σε δράσεις, προγράμματα και υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο, να επισκεφθούμε καινοτόμες δομές αλλά και να γνωρίσουμε διακεκριμένους επιστήμονες και πολιτικούς αντιπροσώπους.

Μια σημαντική εμπειρία που ανοίγει νέους ορίζοντες για τη δημιουργία ανθεκτικών και φιλικών προς τον άνθρωπο πόλεων, σύμφωνα με τη φιλοσοφία των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του οποίου η Πόλη μας είναι μέλος

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Συμμέτοχη του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: