Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ο π. Συμεών Βενετσιάνος στη συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους νέους

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 14:47:00
Σε ένα όμορφο, πνευματικό, διαχρονικό και πάντοτε επίκαιρο ταξίδι με προορισμό το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Σωτήρα μας στη Βηθλεέμ οδήγησε με τον μεστό και συνάμα διδακτικά προσιτό λόγο του ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως στην καθιερωμένη συνάντησή τους με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέα Ιωνίας.

Μέσα από την πολύχρονη ποιμαντική, συγγραφική και επιστημονική του εμπειρία ο π. Συμεών ανέλυσε ιστορικά και θεολογικά το τοπικό και χρονικό πλαίσιο της Γεννήσεως του Χριστού καθώς και την πορεία των τριών μάγων προς το Θείο Βρέφος, τονίζοντας παράλληλα την προσωπική και πνευματική πορεία που καλείται ο κάθε χριστιανός να ακολουθήσει μέσα από τα ιερά Μυστήρια και τις ιερές Ακολουθίες της Αγίας μας Εκκλησίας ενόψει και της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του προσώπου του Ιησού, επισημαίνοντας ότι όσο η Γέννηση του Κυρίου μας μένει απλώς ως ένα σημαντικό μακρινό ιστορικό γεγονός ή και μία συγκινητική μόνο εορτή της Εκκλησίας μας και δεν βιώνεται πνευματικά στον κάθε άνθρωπο, μάταια θα αναζητούμε τις εμφανείς συνέπειές της.

Η ανταπόκριση των παρισταμένων υπήρξε άμεση καθώς σειρά ερωτημάτων τέθηκαν προς τον ομιλητή σχετικά με το ιστορικό γεγονός της Γεννήσεως και με το θεολογικό και πνευματικό μήνυμα της εορτής.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος ευχαρίστησε θερμά τον π. Συμεών τόσο για την τιμητική παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, όσο και για την εμπεριστατωμένη εισήγησή του, προσφέροντάς του ως ευλογία μία εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Βουρλώτισσας».

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ο π. Συμεών Βενετσιάνος στη συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους νέους

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: