Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Από την συζήτηση της Εκτός Σχεδίου: «Ιερές Μπίζνες VS Ελεύθεροι Χώροι»

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 10:00:00
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/2 συζήτηση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης στη Νέα Ιωνία "Εκτός Σχεδίου" με θέμα την παραχώρηση του ΟΤ 445 στον Περισσό απέναντι από την τράπεζα Πειραιώς στη μητρόπολη για τη δημιουργία πολυχώρου και συγκεκριμένα εκκλησίας, συνεδριακού κέντρου, 4ώροφου υπόγειου γκαράζ, μουσείου εκκλησιαστικών κειμηλίων και παιδικού σταθμού.

Τη συζήτηση άνοιξε εκ μέρους της Εκτός Σχεδίου ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κουτσός, με αναλυτική ενημέρωση για το πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση, με την αποχώρησή του δήμου από τη διεκδίκηση του χώρου και τη μετατροπή του σε χώρο κοινωφελών χρήσεων (αθλητισμού, πολιτισμού κλπ) για τους κατοίκους, τη σχέση δήμου/εκκλησίας/επιχειρηματικών συμφερόντων και τον ενεργό ρόλο του στην παραχώρηση του χώρου στη Μητρόπολη καθώς και με παρουσίαση των βασικών θέσεων της κίνησης (αναλυτικά εδώ και εδώ).

Μετά τις αρχικές ερωτήσεις ακολούθησε πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τοποθετήσεις συναγωνιστών από συλλογικότητες που ζουν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, και συγκεκριμένα από τις συλλογικότητες «Αυτοαπασχολούμενοι-μικρέμποροι Καλογρέζας», «Ποδονίφτης» και «Πρωτοβουλία Ποδονίφτης SOS», τις ενημερωτικές ιστοσελίδες «Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας» και «Κρίσεις Φιλαδέλφειας», αλλά και από κατοίκους των δύο όμορων δήμων, σχετικά με το πώς θα επηρεάσει το έργο αυτό την καθημερινότητά μας και συνολικά τη ζωή μας, ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται, γιατί γίνονται όλα αυτά σήμερα στην περιοχή, αλλά και τι χώρους θέλουμε, ποιες είναι οι ανάγκες οι δικές μας ως κάτοικοι και ως εργαζόμενοι.

Η συζήτηση ανέδειξε την ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων των περιοχών μας για το έργο και έκλεισε με νέα συνάντηση σε σύντομο διάστημα για τη συζήτηση των πρωτοβουλιών ανάδειξης του θέματος.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στην Νέα Ιωνία

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Από την συζήτηση της Εκτός Σχεδίου: «Ιερές Μπίζνες VS Ελεύθεροι Χώροι»

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων:Από την συζήτηση της Εκτός Σχεδίου: «Ιερές Μπίζνες VS Ελεύθεροι Χώροι»