Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

'Έφυγε" ο Κώστας Σπανός στα 106 του χρόνια

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 13:17:00
Από τηλεφωνική συνέντευξη του Νάσου Μπράτσου στην ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου και στο Γιώργο Βιτσαρά: Νάσος Μπράτσος: "Λίγες μέρες μετά τη διάσωση (με την πολύτιμη βοήθεια της Θάλειας Φράγκου) της μαρτυρίας του για τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου "Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο" (κυκλοφορεί σύντομα), απεβίωσε ο Κώστας Σπανός από τον Εύδηλο Ικαρίας, σε ηλικία 106 ετών.

Όπως ενημερωθήκαμε η κηδεία θα γίνει στην Ικαρία (θα υπάρξει ανακοίνωση όταν γίνουν γνωστά η ακριβής ώρα και η μέρα).

Ο Κώστας Σπανός ήταν ανάπηρος του ελληνοϊταλικού πολέμου και ακολούθως μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης στην Ικαρία, όπου οργάνωνε διανομές τροφίμων και διευκόλυνε διαφυγές προσφύγων.

Συνελήφθη για τη δράση του αυτή, αφού καταδόθηκε από Έλληνα συνεργάτη των Ιταλών και κακοποιήθηκε από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, που πρέπει να είναι περήφανοι για την προσφορά του Κώστα Σπανού, ΑΞΙΟΥ τέκνου της Ικαρίας".

Aκολούθησε σύντομη συζήτηση για τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου, ειδικά στο επίκαιρο θέμα της συμμετοχής των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και για την προσπάθεια που γίνεται για άλλη μία φορά μήπως και ξεκολλήσει το αντίστοιχο τηλεοπτικό υλικό (ντοκιμαντέρ) που επί 28 μήνες από τη στιγμή που παραδόθηκε στην ΕΡΤ, έχει αντιμετωπιστεί με πρωτοφανή κωλυσιεργεία .

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

'Έφυγε" ο Κώστας Σπανός στα 106 του χρόνια

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: