Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Αττικής: "Αν δεν πληρώνετε πάρκινγκ στη Δουκίσσης Πλακεντίας, μπορεί να μας βγάλουν από το ευρώ!" Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 14/3

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 11:26:00
Όχι, δεν πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας μας, πρόκειται για το «επιχείρημα» που προέβαλλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Δημαράς στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του την περασμένη Τετάρτη 7/3 για το θέμα του επί πληρωμή πάρκινγκ στη Δουκίσσης Πλακεντίας και σε άλλους σταθμούς του Μετρό! Ο υφυπουργός της κυβέρνησης που δήθεν «μας έβγαλε από τα μνημόνια», μόνος του παραδέχεται ότι δεν έχει δικαιοδοσία να εξασφαλίσει καν τη δυνατότητα δωρεάν χώρων στάθμευσης στους χρήστες του Μετρό, ούτε καν καλύτερη δημοτική συγκοινωνία, και είπε επί λέξει ότι όλες οι συνέπειες, τόσο στην τσέπη των πολιτών όσο και στο περιβάλλον, θα εξεταστούν «στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χρέους και των υποχρεώσεων στους δανειστές», με προτεραιότητα «στις σχέσεις μας με την ΕΕ και της γεωστρατηγικής πολιτικής της χώρας μας» και «σε συνάρτηση με τη συνολική μας πολιτική και την τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας»!

· Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του κέρδους δεν ορρωδεί προ ουδενός:

Μπορεί να χαρατσώνει τους πολίτες, με μηνιαία επιβάρυνση ίση με το 1/3 του βασικού μισθού (!) μόνο και μόνο για τη χρήση του Μετρό, και να παραδέχεται ευθαρσώς (όπως έκανε στην ίδια συνάντηση ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό) πως γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό επιβαρύνει τα πιο φτωχά στρώματα.

Μπορεί να επικαλείται συνεχώς την κλιματική αλλαγή, όταν θέλει να δικαιολογήσει τις φωτιές στο Μάτι και τις πλημμύρες στη Μάνδρα, αλλά ταυτόχρονα να μετατρέπει μια ολόκληρη περιοχή στην Αγία Παρασκευή, σε κόλαση από αυτοκίνητα που ψάχνουν για θέση στάθμευσης και να παραδέχεται ευθαρσώς (όπως έκανε και πάλι ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό) ότι γνωρίζει πως το μέτρο θα αποτρέψει επιβάτες από το να παίρνουν το Μετρό!

Σε καμιά περίπτωση όμως «δεν μπορεί» να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του μετρό στην Αττική ή να προσφέρει καλύτερη και φθηνότερη συγκοινωνία, γιατί αυτό δε συνάδει με τα Μνημόνια.

Εκτός αν αναγκαστεί από τις κινητοποιήσεις όλων μας. Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και των τοπικών φορέων.

Καλούμε στη νέα συγκέντρωση στην είσοδο του πάρκινγκ του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 5 μμ.

ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ:

-Δημόσιες δωρεάν συγκοινωνίες, αξιόπιστες και προσιτές σε όλους, ενίσχυση της διαδημοτικής συγκοινωνίας, ώστε να μη χρειάζεται η χρήση ΙΧ. Οι μεταφορές και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και δικαίωμα όλων μας.

-Ανοιχτά και δωρεάν πάρκιγκ σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, ειδικά σε αυτούς που εξυπηρετούν ευρύτερες περιοχές, όπως οι σταθμοί στο Χαλάνδρι, τη Δουκίσσης Πλακεντίας, το Ελληνικό, η Ανθούπολη.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Αττικής: "Αν δεν πληρώνετε πάρκινγκ στη Δουκίσσης Πλακεντίας, μπορεί να μας βγάλουν από το ευρώ!" Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 14/3

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: