Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική - Άλλος ένας 66χρονος εργάτης ΟΤΑ νεκρός στην Αττική

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 13:42:21
Μπορεί η απερχόμενη Περιφερειάρχης Αττικής να ισχυρίζεται ότι η Αττική είναι ένα «εργοτάξιο που δίνει δουλειά σε πολύ κόσμο» (κι ας πρόκειται κυρίως για πινακίδες για έργα που θα... στο αόριστο μέλλον), αλλά ποτέ μέχρι σήμερα η κ. Δούρου και το επιτελείο της, δεν ενδιαφέρθηκαν για τους όρους και τις συνθήκες με τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε αυτά τα έργα, όπως και στις υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Ατέλειωτος είναι ο αριθμός των εργατικών θανάτων στους ΟΤΑ. Σε αυτούς ήρθε να προστεθεί ακόμη ένας ο 66χρονος εργάτης στον δήμο Ελευσίνας, που εργαζόταν με το 8μηνο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ – κοινωφελούς εργασίας, και άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας! Ο 66χρονος ήταν αναγκασμένος να εργαστεί, με αυτές τις συνθήκες εργασιακής δουλείας που είναι τα «κοινωφελή» προγράμματα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς του και τα ένσημά του για τη σύνταξη. Κι όμως, αυτά τα προγράμματα προβάλλονται από την κυβέρνηση, τους Δούρου-Πατούλη-Σγουρό και όλους τους Δημάρχους, ως προγράμματα που «καταπολεμούν την ανεργία» και καλύπτουν τις ανάγκες των ΟΤΑ σε προσωπικό.

Οι πολιτικές που επέβαλαν την εξοντωτική και απάνθρωπη συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια, οι πολιτικές που αυξάνουν την ελαστική εργασία, οι πολιτικές που δεν δίνουν δεκάρα για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων, είναι οι ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών των εργατών.

Απαιτούμε:

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, και ουσιαστικούς ελέγχους τήρησης τους. Να υπάρχουν γιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Να καταργηθούν τα "κοινωφελή" προγράμματα και κάθε μορφή ελαστικής προσωρινής εργασίας, οι συμβασιούχοι κάθε λογής, και να καλυφθούν οι ανάγκες των ΟΤΑ με μόνιμο προσωπικό.

Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να μειωθεί το όριο ηλικίας για την σύνταξη.

Απαιτούμε ο έλεγχος εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας από τους αναδόχους έργων να αποτελεί απαράβατο όρο των προγραμματικών συμβάσεων που υπογράφονται από Δήμους και Περιφέρειες.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική - Άλλος ένας 66χρονος εργάτης ΟΤΑ νεκρός στην Αττική

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: