Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

«Ριπές ανέμων» - Το νέο βιβλίο της Βούλας Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 16:29:00
Εκδόθηκε το νέο βιβλίο της Βούλας Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου με τίτλο: «Ριπές ανέμων». Το βιβλίο αυτό, καθώς και τα προηγούμενα: «Ανατολή εξ Ανατολών» και «Ατέρμονες δρόμοι», διατίθεται στο βιβλιοπωλείο «Παράγραφος» που βρίσκεται στην πλατεία Σημηριώτη στην Νέα Ιωνία οδός Μεσολογγίου 63 τηλ: 210 2795992.

Λίγα λόγια για το νέο βιβλίο

Στο βιβλίο «Ριπές ανέμων» περιέχονται έξη ανεξάρτητα κείμενα σαν διηγήματα. Είναι ιστορίες ανθρώπων που οι συγκυρίες τους έφεραν στον ίδιο τόπο είτε από την Μικρά Ασία είτε από την υπόλοιπη Ελλάδα. Παρότι οι ιστορίες αυτές δεν έχουν σχέση μεταξύ τους εν τούτοις έχουν κοινά στοιχεία χρονικά, κοινωνικά και τοπικά. Αφορούν άτομα από το βαθύ παρελθόν, που ταλαιπωρήθηκαν στη ζωή τους, που αγωνίστηκαν, που δημιούργησαν, που πέτυχαν ή που δυστύχησαν.

Το συνολικό έργο πέραν της καταγραφής ιστορικών και κοινωνικών δεδομένων είναι και έργο ανάλυσης χαρακτήρων. Άλλωστε πάντα, όπως αναφέρει ο πρόλογος του βιβλίου, οι πράξεις των ανθρώπων δείχνουν τον χαρακτήρα τους αφού με τα ίδια ερεθίσματα καθένας αντιδρά διαφορετικά.

Επιστημονικά η προσωπικότητα του καθενός διαμορφώνεται από κληρονομικά στοιχεία και από επίκτητα. Στα επίκτητα σημαντικότατο ρόλο παίζει το περιβάλλον. Συγκυρίες και σημαντικά γεγονότα που αλλάζουν το περιβάλλον διαφοροποιούν ή αλλοιώνουν την ψυχοσύνθεση. Όπως επιγραμματικά αναγράφεται στο βιβλίο:

«Ριπές άνεμου και φουρτουνιασμένες θάλασσες αλλάζουν την μοίρα και τον χαρακτήρα»

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

«Ριπές ανέμων» - Το νέο βιβλίο της Βούλας Αραμπατζόγλου Τουζοπούλου

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: