Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών - Εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 11:58:25
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει: Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:30, σε συνεργασία με την Ένωση Μικρασιατών Λαμίας, το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (Υψηλάντου 17, Λαμία).

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:00, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας, το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου, στο Κινηματοθέατρο Oscar (Φιλελλήνων 16, Καβάλα).

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:30, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Κυριών Δράμας, το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας (Βεργίνας 220, Δράμα).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΔΙΣΜΕ

Η Ανατολή Έδυσε

Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή; Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922). Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από το λόγο του Μικρασιάτη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπαηλιού

Μουσική: Γιάννης Βοργίας

Ιστορικός Σύμβουλος: Ειρήνη Σαρίογλου

Αφήγηση: Γιώργος Κέντρος

Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο Επίσημο Πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκη

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών - Εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: