Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου: Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τα προνήπια στον Δήμο Ηρακλείου: Επιπλέον αίθουσες και προσωπικό για την κάλυψη όλων των παιδιών

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 16:18:00
Στην κάλυψη όλων των παιδιών που θα ξεκινήσουν ή θα συνεχίσουν την προσχολική αγωγή τους στα τμήματα νηπιαγωγείων προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, ο Δήμος διαμόρφωσε τους απαιτούμενους χώρους και το Υπουργείο διορίζει το απαραίτητο προσωπικό ώστε να δημιουργηθούν 5 επιπλέον τάξεις δημόσιου νηπιαγωγείου, πέραν των δομών στα υφιστάμενα σχολικά κτίρια. Αυτές θα λειτουργήσουν σε διακριτούς χώρους των δημοτικών παιδικών σταθμών προκειμένου να φιλοξενήσουν συνολικά περίπου 100 παιδιά.

Μετά την απόφαση του Υπουργείου να εξαιρέσει στα μέσα Αυγούστου τον Δήμο από την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, η δημοτική αρχή αναζήτησε τις λύσεις που θα μπορούν να ικανοποιήσουν και να δώσουν επαρκείς επιλογές στους Ηρακλειώτες γονείς. Με την τελική αυτή απόφαση εξυπηρετούνται ακόμα περισσότερες οικογένειες της πόλης, που θα στείλουν τα παιδιά τους στο δημόσιο νηπιαγωγείο.

Να σημειωθεί ότι η τελική κατανομή των παιδιών στα νηπιαγωγεία του Ηρακλείου και στα νέα τμήματα που δημιουργούνται εντός των δημοτικών παιδικών σταθμών θα γίνει από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις των νηπιαγωγείων, οι οποίοι θα ειδοποιήσουν σχετικά τους γονείς.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου: Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τα προνήπια στον Δήμο Ηρακλείου: Επιπλέον αίθουσες και προσωπικό για την κάλυψη όλων των παιδιών

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: