Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών: Παρουσιάσεις Οκτωβρίου & Νοεμβρίου

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 23:18:00
Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 η Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών Ειρήνη Σαρίογλου θα παραθέσει ομιλία στην επετειακή εκδήλωση της " Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού" για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Ριζάρη 2, Αθήνα 106 75)

Είσοδος ελεύθερη

********************************************

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει:

• Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 σε συνεργασία με το "Σωματείο Μικρασιατών Μελισσίων" το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου 15 και Αγίου Γεωργίου, 15127).

• Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 σε συνεργασία με τον "Σύλλογο Ελλήνων εκ Κωνσταντινουπόλεως στην Ελβετία" και τους φορείς:

Μέλισσα του Ελληνισμού,

Σύλλογος Ελλήνων Λωζάνης «Εστία»,

Ελληνική Κοινότητα Γενεύης, Σύλλογος Ελλήνων Γενεύης

και Σύλλογος Ελληνίδων Κυριών Γενεύης

το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών στη Γενεύη. (Route de Ferney 150 / 1218 Grand-Saconnex)

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Γενεύη.

• Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου στο Επισκοπείο Λαυρίου (Ηρώων Πολυτεχνείου και Κακαβά)

Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή;

Το νέο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922). Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από το λόγο του Μικρασιάτη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.

Είσοδος ελεύθερη

**********************************************************************************

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μηνιαίο Αφιέρωμα στον ποιητή Δημήτρη Κ. Παπακωνσταντίνου, βραβευμένο 4 φορές από την Ακαδημία Αθηνών.

Ο Δημήτρης Κ. Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε (1915) και μεγάλωσε στην Πόλη. Απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τιμήθηκε επανειλημμένα για το σύνολο της συγγραφικής του δραστηριότητας, καθώς και για την προσφορά του στην παιδεία και τα γράμματα της Πόλης. Το 1986 του απονεμήθηκε το οφίκιο του Άρχοντα Νοταρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Δόκιμος ποιητής, αδέκαστος κριτικός, συνεργάστηκε με τα σημαντικότερα λογοτεχνικά περιοδικά της Πόλης, της Αθήνας, και της Θεσσαλονίκης

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών: Παρουσιάσεις Οκτωβρίου & Νοεμβρίου

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: