Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Επιτυχής εκδήλωση στη Λέσχη των Αναιρέσεων

Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 11:10:00
Από https://nasosbratsos.blogspot.com/2019/11/blog-post_30.html - Άκρως παραγωγική και ιδιαίτερα ζωντανή με συμμετοχή του κόσμου, ήταν η εκδήλωση που έγινε το Σάββατο 30/11 στη λέσχη των "αναιρέσεων", για το προσφυγικό με παράλληλη προβολή (προηγήθηκε στης συζύτησης) του Α' μέρους του ντοκιμαντέρ "Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

Στο πάνελ βρέθηκαν ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Νάσος Μπράτσος, η Κική Μένου, εργαζόμενη σε ΜΚΟ και ο Γιώργος Μουρμούρης, δημοσιογράφος.

Η συζήτηση περιστράφηκε και στα τρία επίπεδα που προκύπτουν από τις ιδιότητες των ομιλητών, δηλαδή την ιστορική διάσταση, το σύγχρονο προσφυγικό ρεύμα στη χώρα μας και τα τρέχοντα ζητήματα που προκύπτουν, αλλά και τις συνθήκες της λογοκρισίας, την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της αλληλεγγύης των λαών.

Στο τέλος της συζήτησης το γενικό κλίμα ήταν ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε να μεταδοθεί και το Β' μέρος.

Στα πλαίσια αυτά αναρτούμε και ένα παραπλήσιο τούρκικο ντοκιμαντέρ, με ελληνικούς υπότιτλους. Βλέπετε στην Τουρκία (προ των τελευταίων εξελίξεων, μερικά χρόνια πριν) τόλμησαν και έκαναν μία παρόμοια δουλειά, σαν αυτή που στην ΕΡΤ "ψαλίδισαν" χωρίς ακόμα να έχουν δώσει δημόσια απάντηση γιατί έγινε και αν θα επαναδρομολογηθεί συγκεκριμένα η μετάδοση του Β' μέρους.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιτυχής εκδήλωση στη Λέσχη των Αναιρέσεων

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων:Επιτυχής εκδήλωση στη Λέσχη των Αναιρέσεων