Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών: Παρουσιάσεις Φεβρουαρίου και Μαρτίου & Προσφορά Φεβρουαρίου

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 13:14:00
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει:

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης & το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου στην Καπναποθήκη "Π", Καπνεργατών 9, Ξάνθη.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης & το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Ίμβρος: της Μνήμης και της Λήθης" σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σαρίογλου - Πάνου Αγγελόπουλου στην Καπναποθήκη "Π", Καπνεργατών 9, Ξάνθη.

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00, σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικών Ιλίου, το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου στο Κέντρο Γυναικών Ιλίου, Νέστορος και Αθηνάς 107, Ίλιον Αττικής.

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:00, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σμυρναίων Ν. Ιωνίας το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή Έδυσε" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου στο Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού Ν. Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Νέα Ιωνία.

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και ώρα 18.00, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο Ηλείων του Δ. Ιλίου "Η Αρχαία Ολυμπία", το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο" σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σαρίογλου- Άγγελου Κοβότσου στο Ίλιον.

Είσοδος Ελεύθερη!

*****************************************************************************************************

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει:

Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 σε συνεργασία με το Λύκειο Φιλοθέης, τα ιστορικά ντοκιμαντέρ «Η Ανατολή Έδυσε» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου & «Γράμματα χωρίς Παραλήπτη» σε σκηνοθεσία Ηλία Δημητρίου, πρωτότυπη μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου.

Στο πλαίσιο της προβολής θα πραγματοποιηθεί το Εναλλακτικό Μάθημα Ιστορίας για τους μαθητές του σχολείου, με εισηγήτρια την Γ.Γ. του ΙΔΙΣΜΕ και Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Ειρήνη Σαρίογλου.

******************************************************************************************

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών συμμετέχει:

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 στο διάστημα 10.00- 14.00 στο Αφιέρωμα στους Κωνσταντινουπολίτες Λογοτέχνες που διοργανώνει το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης, σε συνεργασία με το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών των Πανεπιστημίων της Άγκυρας και Θράκης (Edirne). Φιλική συμμετοχή : Νίκος Πλατύραχος

*****************************************************************************************************

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών προσφέρει σε ειδική τιμή πακέτου 15€ μόνο για τον μήνα Φεβρουάριο :

«Το Χρονικό των Δέκα Ημερών»

Ένα βιβλίο με τη μαρτυρία της Αγάπης Μολυβιάτη - Βενέζη για την προσπάθεια ενός τούρκου αξιωματικού να σώσει τον αδερφό της, το λογοτέχνη Ηλία Βενέζη, από τα τάγματα θανάτου το 1922 (Μικρασιατική Καταστροφή – Αϊβαλί 1922).

Α' Βραβείο Ειρήνης και Φιλίας ΑΜΠΝΤΙ ΙΠΕΚΤΣΙ

Α' Βραβείο Εστίας Νέας Σμύρνης

Και το ιστορικό ντοκιμαντέρ

«Γράμματα χωρίς παραλήπτη»

Βασισμένο στο βιβλίο «Το Χρονικό των Δέκα Ημερών» της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη.

Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου

Πρωτότυπη Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Επιμέλεια: Ειρήνη Σαρίογλου

A' Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου - Οκτώβριος 2012, Λονδίνο

Οι προσφορές ισχύουν μόνο για τηλεφωνικές παραγγελίες από το ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. στο 210-6669131 & 140, καθημερινά 09:00-16:00, ή μέσω email στο info@idisme.gr.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών: Παρουσιάσεις Φεβρουαρίου και Μαρτίου & Προσφορά Φεβρουαρίου

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: