Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση ΑΚΕΠ Ηρακλείου Αττικής: Καθαρές κουβέντες για την ¨υπογειοποίηση¨

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 14:13:00
Εδώ και περισσότερο από δύο περίπου έτη, συζητιέται στην πόλη το θέμα της λεγόμενης ¨υπογειοποίησης¨ (350 μέτρων) – ορυγματοποίησης (κατά το υπόλοιπο μέρος) της οδού Μ. Μερκούρη.

Πέρυσι, ακριβώς τέτοια εποχή, είχαμε την διαβεβαίωση από τον δήμαρχο ότι εντός ολίγων μηνών θα είναι έτοιμες οι τελικές μελέτες και ότι το έργο θα ήταν έτοιμο να ξεκινήσει.

Όλο αυτό το διάστημα, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, δυστυχώς, οι κάτοικοι του Ηρακλείου έχουν διαιρεθεί σε ¨βόρειους¨ και ¨νότιους¨.

Η άποψη μας είναι καθαρή και εκπεφρασμένη με σαφήνεια από την πρώτη στιγμή: Το έργο αυτό, με τα χαρακτηριστικά με τα οποία μας παρουσιάστηκε, δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει σε τίποτα το Ηράκλειο, αντιθέτως θα προσελκύσει τεράστια υπερτοπική κυκλοφορία ιδίως στο κέντρο του Ηρακλείου και στις γειτονιές κάτω από τις γραμμές του τραίνου, χωρίς να λύσει το πρόβλημα της πάνω πλευράς. Επιπλέον, η πρόταση η οποία παρουσιάζεται από την δημοτική αρχή έχει πλείστα όσα τεχνικά, κυκλοφοριακά, χρηματοδοτικά κλπ κενά, προβλήματα και ασάφειες… Θεωρούμε δηλαδή ότι η πρόταση που κατατέθηκε για το έργο κινείται στα όρια του ¨ακατασκεύαστου¨ ή τουλάχιστον του ¨εξαιρετικά προβληματικού¨.

Παρόλα αυτά, το θέμα δεν μπορεί να σέρνεται, οι κάτοικοι δεν μπορεί να διχάζονται.

Παρά την έντονη και τεκμηριωμένη διαφωνία μας, η σημερινή δημοτική αρχή εξελέγη τόσο στην τρέχουσα όσο και στην προηγούμενη θητεία της, με αυτό το έργο ως προμετωπίδα του προεκλογικού της προγράμματος.

ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν τον κ. Μπάμπαλο να πάψει να κρύβεται πίσω από τους μελετητές και:

- ΕΙΤΕ να σταματήσει να κοροϊδεύει τους κατοίκους της οδού Πολυτεχνείου για ένα έργο το οποίο δεν γίνεται (ή αν τελικά γίνει, έτσι όπως το εισηγείται, θα καταστρέψει τον εναπομείνανατα προαστιακό χαρακτήρα του Ηρακλείου) και να τους πει ευθέως την ΑΛΗΘΕΙΑ

- ΕΙΤΕ να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ και χωρίς άλλες περιστροφές στην έναρξη των εργασιών και στην υλοποίηση της προεκλογικής του εξαγγελίας.

Η λογική του ¨διαίρει και βασίλευε¨ αφήνοντας ένα τέτοιο θέμα να σέρνεται έχει και κάποια όρια…

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση ΑΚΕΠ Ηρακλείου Αττικής: Καθαρές κουβέντες για την ¨υπογειοποίηση¨

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: