Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση Περιφέρειας Αττικής: Στη σύσκεψη των επικεφαλής των χωρών που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Αντιπρόεδρος της ΕτΠ Γ. Πατούλης

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 15:59:44
Ο Περιφερειάρχης Αττικής και νέος Αντιπρόεδρος της ΕτΠ Γ. Πατούλης συμμετείχε στην πρώτη σύσκεψη των επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, μία μέρα μετά την ανάδειξη του νέου Προεδρείου της ΕτΠ.

Κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες πως έχουμε περάσει στην εποχή της Περιφερειακής Διακυβέρνησης και σ΄ αυτό το πλαίσιο υπογραμμίστηκε η ανάγκη δρομολόγησης μεταρρυθμίσεων με αναπτυξιακό πρόσημο, που θα έχουν στο επίκεντρό τους την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα υπογραμμίστηκε πως η Ευρώπη διανύει μία περίοδο πολλαπλών προκλήσεων σε όλα τα επίπεδα και τονίστηκε πως απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση τους αλλά και την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών, είναι η ενότητα, η συνεργασία και επίδειξη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών της Ευρώπης.

Στην ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι επικεφαλής των χωρών που συμμετέχουν σε αυτό το σημαντικό ευρωπαϊκό όργανο, δεσμεύτηκαν ότι θα μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο της ενδυνάμωσης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης με στόχο την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών αλλά και στο κοινό όραμα που είναι μία καλύτερη και δικαιότερη Ευρώπη για τους πολίτες της.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ζούμε σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών αναταραχών. Είναι υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε στους ευρωπαίους πολίτες και στις τοπικές μας κοινωνίες ότι θα ζουν με περισσότερη κι όχι λιγότερη ελευθερία, με περισσότερη ασφάλεια και προστασία, αλλά όχι απομονωμένοι. Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην επίτευξη αυτού του στόχου θα είναι καθοριστικός και ουσιαστικός. Η Ελλάδα πλέον διαθέτει πολύ δυνατή φωνή σε ένα πολύ κρίσιμο ευρωπαϊκό αυτοδιοικητικό όργανο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Θα εργαστούμε όλοι μαζί με ενότητα, για μια καλύτερη Ευρώπη, για μία αποτελεσματικότερη Αυτοδιοίκηση».

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση Περιφέρειας Αττικής: Στη σύσκεψη των επικεφαλής των χωρών που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Αντιπρόεδρος της ΕτΠ Γ. Πατούλης

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: