Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου Αττικής: Επιστολή στον Δήμαρχο

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 12:30:00
Θέμα: Μέτρα προστασίας της υγείας και στήριξης των εργαζόμενων του δήμου και των δημοτών για την αποφυγή των συνεπειών και της εξάπλωσης του κορονοϊού / Κύριε Δήμαρχε, Η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει αναδείξει την σημασία του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας για τον λαό που με την ηρωική προσφορά των ιατρών του λοιπού υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού δίνουν καθημερινά τη μάχη με κίνδυνο τη ζωή τους για τη προστασία όλων των συνανθρώπων μας .

Ένα δημόσιο σύστημα υγείας που τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της Ε.Ε. υποχρηματοδοτήθηκε, εμπορευματοποιήθηκε και υποστελεχώθηκε, με αποτέλεσμα τις τεράστιες ελλείψεις σε όλες τις μονάδες υγείας.

Για να προστατευθεί ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν αρκεί η αναγκαία ατομική ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας και η επίσης αναγκαία συμμόρφωση με τις συστάσεις και τις οδηγίες των ειδικών, αυτά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την κρατική ευθύνη ούτε την ευθύνη των διοικήσεων των Δήμων, οι οποίες με τη σειρά τους πρέπει να απαιτήσουν αλλά και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης επιδημίας του κορονοϊού

Για το λόγο αυτό, καθίσταστε, ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες εκ μέρους του δήμου μας, ώστε να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα υγείας της περιοχής, και ιδιαίτερα στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Έχουμε διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις σοβαρές ανάγκες ενίσχυσης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο μας (πρώην ΠΕΔΥ), του οποίου η στελέχωσή υπολείπεται των αναγκών σε βασικές ειδικότητες όπως γενικοί ιατροί, ουρολόγοι, ΩΡΛ, δερματολόγοι, αλλά και κενά σε μια σειρά άλλες ειδικότητες. Το κλείσιμο ραντεβού με τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας ειδικά τους παθολόγους γίνεται ένα με δύο μήνες πριν.

Το Νοσοκομείο της Αγίας Όλγας, η μοναδική νοσοκομειακή δομή στην περιοχή μας με τεράστιο φόρτο (ενδεικτικά: 141.000 εξετασμένοι στα εξωτερικά ιατρεία το 2018) και σοβαρότατες ελλείψεις των θέσεων ιατρικού προσωπικού επιβάλλεται να παρθούν μέτρα για τη στελέχωση του.

Η 24ωρη λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θέση που έχει υποθεί από Εργατικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα ,η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μια σειρά άλλα μέτρα για την ουσιαστική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας στο δημόσιο σύστημα υγείας πιστεύουμε θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία και θα υπάρξει καλύτερη κάλυψη του λαού.

Κύριε Δήμαρχε, η κατάσταση που διαμορφώνεται με την πανδημία του νέου κορονοϊού καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα υγείας και της περιοχής μας, αλλά και υπηρεσιών του ίδιου του Δήμου.

Ζητάμε συγκεκριμένα:

· άνοιγμα όλων των ΜΕΘ με στελέχωση του αναγκαίου προσωπικού.

· Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Αγ. Όλγα (γενικής ιατρικής, παθολόγων, καρδιολόγων, πνευμονολόγων, λοιμωξιολόγων, παιδιάτρων κ.ά.) πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να μην κλείσουν ή ιδιωτικοποιηθούν λειτουργίες του Νοσοκομείου.

· Να μη γίνει καμιά ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες με βάση το αρ. 24 της ΠΝΠ. και όχι όπως κάνουν κάποιοι Δήμοι εκμεταλλευόμενοι τις δραματικές συνθήκες που δημιουργεί η επιδημία και η έλλειψη προσωπικού, βρήκαν την ευκαιρία να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες.

Απολυμάνσεις κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλους τους δημόσιους χώρους καθώς και τους κάδους απορριμμάτων.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τα λαϊκά νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος, προσαυξημένο κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τους μικρούς ΕΒΕ του δήμου με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος.

· Απαλλαγή από τα τέλη για τραπεζοκαθίσματα όσα καταστήματα έχουν κλείσει με οδηγία της Κυβέρνησης, όσο διαρκούν τα μέτρα.

· Πληρωμή κανονικά των σχολικών καθαριστριών για το διάστημα που θα είναι κλειστά τα σχολεία, να αιτηθεί ο Δήμος πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

Απαλλαγή από τα τροφεία για όλες τις οικογένειες των οποίων τα βρέφη και τα νήπια φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου για όσο καιρό είναι κλειστά.

Το ίδιο να ισχύσει και για τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες

του δήμου που έχουν ανταποδοτικό αντίτιμο.

Καμιά διακοπή νερού και ηλεκτρικού από ΕΥΔΑΠ - ΔΕΗ.

Απολυμάνσεις συνεχείς στους χώρους εργασίας, στα δημοτικά μηχανήματα και οχήματα και μείωση του αριθμού των εργαζομένων στα γραφεία.. Χορήγηση ειδών καθαριότητας και απολύμανσης καθημερινά προς όλους τους εργαζόμενους

Μέσα Ατομικής Προστασίας, σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις που θεσπίστηκαν, πάρτε τώρα όλα τα απαραίτητα είδη που υποδεικνύονται. Για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε εξωτερικές εργασίες (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, πράσινο, επισκευές κλπ) απαιτείται να χορηγούνται καθημερινά ολόσωμη φόρμα μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης, μάσκα μιας χρήσης, υγρό σαπούνι και αντισηπτικό.

Χορήγηση Άδειας Ειδικού Σκοπού τόσο στους εργαζόμενους που προβλέπεται από τις υφιστάμενες διατάξεις (υψηλού κινδύνου) όσο και γι’ αυτούς που ο γιατρός τους το κρίνει απαραίτητο, με πλήρη μισθό και ασφάλιση και χωρίς χρήση κανονικής άδειας.

.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Γ.ΖΑΧΑΡΟΣ

Ε.ΒΛΑΝΤΗ

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου Αττικής: Επιστολή στον Δήμαρχο

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: