Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση Περιφέρειας Αττικής: Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Ύδρας Γ. Κουκουδάκη η προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού του νησιού

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 11:38:00
Την έναρξη ενός αναγκαίου έργου για την Ύδρα σηματοδοτεί η υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Ύδρας Γ. Κουκουδάκη της προγραμματικής σύμβασης για την ανέγερση του μοναδικού Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού του νησιού.

Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία και της Β. Θεοδωρακοπούλου -Μπόγρη αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Νήσων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 431,520 Ευρώ και αφορά στην ανακαίνιση του Σαχτούριου κληροδοτήματος. Να σημειωθεί ότι το έργο έρχεται να καλύψει ένα κενό ετών, καθώς στο νησί δε λειτουργεί Βρεφονηπιακός Σταθμός, γεγονός που προκαλεί σημαντικές δυσκολίες στους εργαζόμενους γονείς.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της υπογραφής δήλωσε:

«Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής υλοποιείται ένα έργο απολύτως αναγκαίο για την Ύδρα και τους κατοίκους της. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού. Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά και βάζει προτεραιότητα στα έργα πνοής που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή τους».

Το κτήριο που θα αξιοποιηθεί ως βρεφονηπιακός σταθμός έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο και ως τέτοιο ενσωματώνει στοιχεία καλλιτεχνικής, ιστορικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς τα οποία λήφθηκαν υπ’ όψιν στην μελέτη του έργου ώστε κατά την ανακαίνιση να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση Περιφέρειας Αττικής: Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Ύδρας Γ. Κουκουδάκη η προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού του νησιού

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: