Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση: Η Συγκέντρωση Σωματείων και Μαζικών Φορέων στην Ν. Ιωνία την Τρίτη 16/6

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 15:29:00
Με σύνθημα "Τέρμα πια στην κοροϊδία - Αγώνας για την προστασία της υγείας του λαού" πραγματοποίησαν συγκέντρωση σωματεία και φορείς της Ν. Ιωνίας στην πλατεία Σημηριώτη την Τρίτη 16 Ιούνη, με αφορμή την πανυγειονομική απεργία. Συγκεκριμένα στην κινητοποίηση συμμετείχαν Συνδέσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας και Πέριξ, Παράρτημα Ν. Ιωνίας - Ν. Ηρακλείου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, Ένωση ΕΒΕ Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ), Τοπικό Τμήμα Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, Παράρτημα Νέας Ιωνίας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας, Παράρτημα Ν. Ιωνίας του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών.

Η Χαρά Πλιατσκίδου, εργαζόμενη στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Ν. Ιωνίας, τόνισε τα προβλήματα των δομών Υγείας της περιοχής, αλλά και της εργασιακής «ομηρίας» των συμβασιούχων εργαζόμενων.

Επεσήμανε πως "εδώ στην Νέα Ιωνία οι εργαζόμενοι υγειονομικοί των 2 ΤΟ.Μ.Υ. που υπάρχουν τα τελευταία 2 χρόνια, δουλεύουμε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με έλλειψη σε οικογενειακούς γιατρούς - αφού κάποιοι παραιτήθηκαν χωρίς να υπάρξουν νέες προσλήψεις μέχρι στιγμής -, κενά σε θέσεις νοσηλευτικού προσωπκού και παιδιάτρου, έλλειψη ενός κεντρικού σχεδιασμού των Τ.ΟΜ.Υ σε πλήρη διασύνδεση με το Κέντρο Υγείας της Ν.Ιωνίας, βασισμένο στις ανάγκες του πληθυσμού της Ν.Ιωνίας.

Αντ' αυτού, ορίζεται πλαφόν 2250 ασθενών για κάθε οικογενειακό γιατρό και 15’ η επίσκεψη για κάθε ασθενή, πράγμα που μαθηματικά οδηγεί στην εντατικοποίηση και την εξάντληση του ιατρικού προσωπικού, έλλειψη επίσης σε χρηματοδότηση για δράσεις πρόληψης και προαγωγής της υγείας στην κοινότητα, βάζοντας πολλές φορές λεφτά από την τσέπη μας, ενώ το προηγούμενο διάστημα κατά την διάρκεια της πανδημίας Covid-19, με το κλείσιμο των τακτικών ιατρείων στα νοσοκομεία, οι ανάγκες της κάλυψης του κόσμου με χρόνια νοσήματα αυξήθηκαν ραγδαία, ξεπερνώντας ήδη τις υπάρχουσε δυνατότητες των δομών της ΠΦΥ, γεγονός που οδήγησε πολύ κόσμο να απευθυνθεί σε ιδιώτες ιατρούς.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι, ότι η αποδυνάμωση των δομών ΠΦΥ, όχι μόνο δεν αποτελεί λύση αλλά ότι οι ανάγκες μας στην υγεία και στην πρόληψη δεν μπορούν να περιμένουν".

Ο Κώστας Τούκας, πρόεδρος του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων στη Ν. Ιωνία, επεσήμανε πως δεν είναι πρώτη φορά που πιπιλίζουν την καραμέλα της "ατομικής ευθύνης", αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε: για όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, για τον πνιγμό φταίει ο πνιγμένος, για τις φωτιές ο καμμένος και ούτω καθεξής. Η κρατική ευθύνη κάθε φορά πάει περίπατο. Και βέβαια, η κυβέρνηση μπορεί να «χειροκροτά τους ήρωες υγειονομικούς», αλλά για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους ούτε λόγος".

Τόνισε πως "και οι οικοδόμοι βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις, όπως και πολλοί άλλοι κλάδοι, διεκδικώντας και καταφέρνοντας να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ".

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας και Πέριξ, επισημαίνοντας "ότι είμαστε σήμερα εδώ, συνταξιούχοι, εργάτες, υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, μικροί επαγγελματίες, γυναίκες, νέοι της Νέας Ιωνίας με τα πανό των σωματείων και των μαζικών φορέων μας, γιατί όλοι μαζί, ύστερα από κάλεσμα του σωματείου μας και του Παραρτήματος που Συνδικάτου Οικοδόμων, συζητήσαμε και καταλήξαμε να οργανώσουμε τη σημερινή συγκέντρωση. Για να βροντοφωνάξουμε:

Δεν παει αλλο! Εδω και τωρα να ενισχυθει το δημοσιο συστημα υγειας! Να ενισχυθουν τα νοσοκομεια! Να ενισχυθει η πρωτοβαθμια φροντιδα υγειας! Η υγεία του λαού, είναι υπόθεση όλων μας! Γιατί όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, και της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ, και του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματιών, έχουν διαμορφώσει μια τραγική κατάσταση. Γιατί όλοι βλέπουμε πως ο κορωνοϊός επιτάχυνε το ξέσπασμα μιας ακόμη κρίσης του συστήματος. Μιας κρίσης που θέλουν πάλι να τη φορτώσουν στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία για να σωθούν τα κέρδη των λίγων. Γι’ αυτό εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε! Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Για όλα τα ζητήματα.θα είμαστε παρόντες στον αγώνα για να μην πληρώσει πάλι τα σπασμένα ο λαός

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ν. Ιωνίας.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση: Η Συγκέντρωση Σωματείων και Μαζικών Φορέων στην Ν. Ιωνία την Τρίτη 16/6

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: