Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση Δήμου Νέας Ιωνίας: Δήλωση Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για τη 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 20:00:00
Η σημερινή επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας στα 1974 μετά την εθνική τραγωδία της Κύπρου και την πτώση του καθεστώτος των Συνταγματαρχών που την προκάλεσε, βρίσκει την πατρίδα μας ενώπιον προκλήσεων, αλλά και χρέους.

Προκλήσεων από την Τουρκία που βυθίζεται στον Ισλαμικό φονταμενταλισμό, την εργαλειοποίηση του υπέρτατου μνημείου της Ορθοδοξίας και την έπαρση για ανάληψη ευθυνών που ξεπερνούν την ιστορική και σύγχρονη φυσιογνωμία της. Η ύβρις στο μεγαλείο της! Προκαλεί το διεθνές δίκαιο και το αίτημα των λαών για αρμονική συνύπαρξη και πρόοδο.

Ίσως γιατί όπως εύστοχα σημείωνε δηκτικά και ειλικρινώς ο σπουδαίος Αζίζ Νεσίν, στο βιβλίο του "Ο καφές και η δημοκρατία" «Δυο πράγματα δεν ευδοκιμούν στη χώρα μας (την Τουρκία). Το ένα είναι το δέντρο του καφέ και το άλλο η Δημοκρατία. Και τα δύο μας έρχονται από το εξωτερικό... Ω, Ύψιστε! Να γινόταν, τόσο δα απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε απ’ αυτόν τον καφέ, να καταλαβαίναμε και από Δημοκρατία!»

Το χρέος μας είναι ένα! Να καθιστούμε βίωμα το ότι η Δημοκρατία δεν πεθαίνει στον τόπο που γεννήθηκε!

Όσο ενσωματώνουμε αυτήν την αξιωματική παραδοχή στην καθημερινότητά μας σε όλο το πλαίσιο της ζωής, στην εργασία, στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο θα συμβάλουμε στην εμπέδωση της ασφάλειας, της αξιοπρέπειας, της συνεννόησης.

Για εμάς ένα είναι το καθήκον και δεν χωρεί παράβασή του, όπως ορίζει ο Κωστής Παλαμάς:

Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν πέρασαν,

θα ‘ρθουν, θα περάσουν.

Κριτές θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί.

Η συμβολή μας στα δημόσια πράγματα κρίνεται και θα κρίνεται από τον υπέρτατο κριτή. Το λαό μας. Και για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε τη Δημοκρατία περισσότερο από ποτέ!!

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση Δήμου Νέας Ιωνίας: Δήλωση Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για τη 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: