Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ουρανός, η κοινή μας στέγη

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 11:53:00
Η Πανσέληνος του Αυγούστου, που φέτος πέφτει τη Δευτέρα 3 του μηνός, αποτελεί μια ιδιαίτερη βραδιά για τους «ρομαντικούς» της πόλης και τους λάτρεις των ουράνιων σωμάτων, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν (σε μικρές ομάδες) το ολόγιομο φεγγάρι από την ταράτσα του «σχεδία home» με τη βοήθεια τηλεσκοπίου, αλλά και να μυηθούν στο μαγικό μας σύμπαν.

Η Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού και ο Δημήτρης Τσιμπίδας, αστροφυσικοί του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα έρθουν στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2 και θα στήσουν μια μικρή γιορτή για τους φίλους των αστεριών.

Η μαγευτική βραδιά θα ξεκινήσει με την παρουσίαση των αστερισμών του καλοκαιρινού αττικού ουρανού και τη σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για τους πλανήτες και τα ουράνια αντικείμενα που μπορούμε να παρατηρήσουμε την περίοδο του Αυγούστου.

Η βραδιά της πανσελήνου, όμως, δεν τελειώνει εκεί. Με τη βοήθεια του φορητού τηλεσκοπίου, που θα τοποθετηθεί στην ταράτσα του «σπιτιού της σχεδίας», οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» σε όσα προσφέρει η μοναδική αυτή αυγουστιάτικη νύχτα.

Ημερομηνία: Δευτέρα 3 Αυγούστου

Διάρκεια εκδήλωσης: 21:00 – 23:00

* Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

** Απαραίτητη η κράτηση θέσης (τηλ. 213 0231220, email: info@shediahome.gr).

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ουρανός, η κοινή μας στέγη

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: