Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

"Αγία Όλγα": Ερωτήματα για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την καταλληλότητα της κλινικής Covid

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 12:49:00
Από efsyn.gr - Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος - Τουλάχιστον 20 υγειονομικοί και εργαζόμενοι στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο («Αγία Ολγα») στη Νέα Ιωνία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό τις τελευταίες μέρες, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόζονται αλλά και την καταλληλότητα της κλινικής Covid η οποία δημιουργήθηκε πρόσφατα εντός του νοσοκομείου.

Εργαζόμενοι θέτουν ερωτήματα σχετικά με την έλλειψη τεστ στο προσωπικό και τον τρόπο λειτουργίας κλινικής Covid χωρίς τις απαιτούμενες υποδομές και καλούν σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης από την ΠΟΕΔΗΝ.

Την ύπαρξη των κρουσμάτων στο «Κωνσταντοπούλειο» επιβεβαίωσε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, που εδώ και καιρό ζητά περισσότερα μέσα προστασίας και προληπτικά τεστ στο υγειονομικό προσωπικό, τονίζοντας ότι συνεχώς αυξάνουν τα κρούσματα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της συνδικαλιστικής παράταξης «Ταξική Πορεία», τα κρούσματα εργαζομένων στο «Κωνσταντοπούλειο» φτάνουν τα 31, γεγονός που αποδεικνύει ελλείψεις στα μέτρα προστασίας και δεν μπορεί να αποδοθεί στην ατομική ευθύνη: «Οταν ενημερωνόμαστε τελείως συμπωματικά για τον αριθμό των κρουσμάτων σε συναδέλφους και τα νούμερα αυτά αποκτούν πλέον πρόσωπο, παγώνουμε, αγχωνόμαστε και εν τέλει αγανακτούμε από την ανοργανωσιά και τις τραγικές ελλείψεις που οδηγούν τα νοσοκομεία στο κόκκινο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Ταξικής Πορείας», που θέτει σειρά ερωτημάτων όπως το εάν έχει οργανωθεί σωστά από πλευράς μέτρων ασφαλείας και χωροταξικά η κλινική Covid, για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καθημερινή ενημέρωση των εργαζομένων για τον αριθμό των κρουσμάτων σε συναδέλφους τους και το γιατί δεν γίνεται έλεγχος όλων των εργαζομένων και δεν παρέχονται επαρκή μέσα προστασίας.

Πέραν αυτού, υπενθυμίζονται οι διαχρονικές ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό στο νοσοκομείο, ενώ τίθεται το ζήτημα να σταματήσει η λειτουργία της κλινικής Covid για όσο διάστημα δεν πληρούνται τα μέτρα ασφαλείας. «Δεν γίνονται μαζικά τεστ στο προσωπικό. Πρέπει να γίνονται τεστ ανά εβδομάδα. Με τόσους συναδέλφους να πρέπει να βρεθούν σε καραντίνα υπάρχει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» η εργαζόμενη Ρούλα Σακκά.

Στις 3 Νοεμβρίου η συνδικαλιστική παράταξη «Αριστερή Αγωνιστική Ενότητα» είχε επίσης καταγγείλει ότι στο «Κωνσταντοπούλειο» επικρατεί τραγική κατάσταση, κάνοντας λόγο για 10 κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό της καρδιολογικής κλινικής. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στην 1η ΥΠΕ Αττικής, που περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του κέντρου και βόρεια της Αττικής, 133 υγειονομικοί νοσούν και 188 βρίσκονται σε καραντίνα. Οι «θετικοί» σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 700 και περίπου 300 μπαίνουν σε καραντίνα.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

"Αγία Όλγα": Ερωτήματα για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την καταλληλότητα της κλινικής Covid

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: