Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία»: Πρόταση για ψήφισμα καταδίκης κυβερνητικού αυταρχισμού

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 20:17:00
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Ιωνίας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τον ανεξέλεγκτο κυβερνητικό αυταρχισμό που εκδηλώθηκε χθες στην επέτειο της 17ης Νοέμβρη, τόσο στην Αθήνα όσο και σε πολλές άλλες πόλεις.

Με χρήση αναίτιας και ωμής αστυνομικής βίας, εκατοντάδες προσαγωγές, προπηλακισμούς ειρηνικών πολιτών, δημοσιογράφων, ακόμα και βουλευτών της Αριστεράς, και αφού είχαν προηγηθεί συνεχείς και πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές προκλήσεις όπως η αναστολή άρθρου του Συντάγματος, η απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από τρία άτομα, και η είσοδος δυνάμεων καταστολής από την κεντρική πύλη στον ιερό χώρο του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέφυγε στην προβοκάτσια και την χρήση ωμής και αναιτιολόγητης βίας για να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την ολοκληρωτική της αποτυχία στην αντιμετώπιση της πολλαπλής υγειονομικής, οικονομικής αλλά πλέον και θεσμικής κρίσης δημοκρατίας που οι πολιτικές της επέφεραν στη χώρα.

Ο ωμός αυταρχισμός που βίωσε χθες ολόκληρη η χώρα, δεν θυμίζουν σε τίποτε μια ευνομούμενη Ευρωπαϊκή χώρα, και είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αδυναμίας και απομόνωσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Χρυσοχοϊδη. Απομόνωση πρώτα από όλα μέσα στην κοινωνία που καταλαβαίνει πια ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται ούτε για τη δημόσια υγεία ούτε για την οικονομική στήριξη που η χώρα και ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται. Γιατί χθες ο μόνος που δεν τηρούσε τα υγειονομικά μέτρα ήταν η κυβέρνηση με τις εντολές που είχε δώσει στην ελληνική αστυνομία.

Για όλη αυτή την παρέκκλιση από τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου μιας ευνομούμενης πολιτείας, υπάρχουν ευθύνες. Ευθύνες σε κάθε επίπεδο, οι οποίες ζητάμε να αποδοθούν άμεσα. Όμως η πρωταρχική και κύρια ευθύνη, είναι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που θέλησε να καλύψει την παταγώδη αποτυχία της σε όλους τους τομείς, με ένα πανελλήνιο κρεσέντο ωμής βίας που μας επαναφέρει πίσω σε σκοτεινές εποχές.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΛΗΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΛΙΛΙΑΝ ΑΘΥΜΑΡΙΤΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ

ΟΛΓΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ

ΟΛΓΑ ΑΚΙΑΝΙΔΟΥ

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία»: Πρόταση για ψήφισμα καταδίκης κυβερνητικού αυταρχισμού

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: