Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση “Εκτός Σχεδίου” Ν.Ιωνίας: ψήφισμα προς το δημοτικό συμβούλιο για τα γεγονότα στις κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 21:17:00
Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, χαιρετίζει τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, τόσο το πρωί στη συμβολική κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ όσο και το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στον σταθμό Λαρίσης αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Έγιναν προσαγωγές από την πορεία στα Προπύλαια και επίσης προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στο Σταθμό Λαρίσης και κατευθύνθηκαν με πορεία προς τα Σεπόλια.

Από την αστυνομική βία που ασκήθηκε από ΜΑΤ, αύρες και μηχανοκίνητες μονάδες σημειώθηκαν και τραυματισμοί συναδέλφων με κάποιους από αυτούς να μεταφέρονται στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε πως η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των πολιτικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Η κυβέρνηση δεν δίστασε να δείξει τον ωμό αυταρχισμό της σε όλα τα επίπεδα. Όμως ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί και συλληφθεί και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία και πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται.

Για την Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Η δημοτική σύμβουλος

Αγγελική Βάσιλα

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση “Εκτός Σχεδίου” Ν.Ιωνίας: ψήφισμα προς το δημοτικό συμβούλιο για τα γεγονότα στις κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: