Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας: Μελέτη και έκδοση τεκμηρίων του Μικρασιατικού Ελληνισμού: Εκπαιδευτική ζωή

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 13:18:00
Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς εκδίδει τη διπλωματική εργασία του Κωνσταντίνου Χατζηνικολή «Μελέτη και έκδοση τεκμηρίων του Μικρασιατικού Ελληνισμού: Εκπαιδευτική ζωή», κρίνοντας ότι αναδεικνύεται έτσι το εκπαιδευτικό αρχειακό υλικό που διαθέτει το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

Ο Κωνσταντίνος Χατζηνικολής αναφέρεται στο ιστορικό πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα. Εκτενή αναφορά γίνεται επίσης στην οργάνωση της εκπαίδευσης και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτούργησαν την περίοδο αυτή στη Μικρά Ασία. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί ως πηγή πληροφόρησης τα τεκμήρια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των Μικρασιατών Ελλήνων και παραθέτει τεκμηριωμένο το αρχειακό υλικό του Μουσείου.

Η έκδοση ολοκληρώνεται με απόσπασμα μαγνητοφωνημένης συνέντευξης της Φιλιώς Χαϊδεμένου και με την προφορική μαρτυρία της κυρίας Ρούλας Χατζηγεωργίου. Επίσης το βραβευμένο διήγημα «Παναθύρι μνήμης» της Δήμητρας Σκαρμούτσου πλαισιώνει λογοτεχνικά την εργασία αυτή.

Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν από το Ίδρυμα σε όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας: Μελέτη και έκδοση τεκμηρίων του Μικρασιατικού Ελληνισμού: Εκπαιδευτική ζωή

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: