Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Και ξαφνικά ο ΣΚΑΙ επιτίθεται στον Πατούλη 3 φορές σε 1 ημέρα

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 14:03:00
Συνθήκες… «ενδοοικογενειακής» σύγκρουσης λαμβάνει η επίθεση του ΣΚΑΙ στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και μάλιστα στις 2 από τις 3 περιπτώσεις με περιεχόμενο οσμής οικονομικού σκανδάλου.

Από την μία πλευρά έχουμε το συγκρότημα ΜΜΕ Αλαφούζου με κορωνίδα την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, που αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά.

Από την άλλη πλευρά έχουμε το στέλεχος της ΝΔ στην αυτοδιοίκηση και πληθωρικό Περιφερειάρχη Αττικής, με τη… μισή ντουζίνα ιδιότητες και έναν λόχο από μετακλητούς δημοσιογράφους και φωτογράφους στην υπηρεσία του.

Η επίθεση του ΣΚΑΙ ξεκίνησε την Παρασκευή, με αφορμή το απίστευτο μπάχαλο με τις διακοπές ρεύματος σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Την αρχή έκανε ένας δημοσιογράφος της πρώτης γραμμής –κυριολεκτικά- του συγκροτήματος, ο Άρης Πορτοσάλτε όπου ξαφνικά στο πάνελ που συμμετείχε είπε πως «εάν στη θέση του Πατούλη ήταν η Δούρου τι θα λέγαμε τώρα;» αφήνοντας άφωνους ακόμη και τους συναδέλφους του στο πάνελ.

Σύμφωνα με κάποιες ερμηνείες αυτό έγινε ώστε το μπαλάκι των ευθυνών να πάει στον περιφερειάρχη Αττικής και να βγει εκτός κάδρου από την οργή των πολιτών η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.

Ωστόσο, υπήρξε και συνέχεια στο σχόλιο. Ο δημοσιογράφος εκτόξευσε και σαφείς αιχμές προς τον Γιώργο Πατούλη κάνοντας ειδική αναφορά στην ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για παραγγελίες rapid test από την Περιφέρεια Αττικής με υπερτιμολόγηση.

Και το θέμα δεν έμεινε καθόλου εκεί. Ακολούθησαν αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ αλλά και τηλεοπτικά ρεπορτάζ και μάλιστα το βράδυ της ίδιας ημέρας ο τηλεοπτικός σταθμός ανέδειξε και δεύτερη περίπτωση προμήθειας από την Περιφέρεια Αττικής με σαφή υπερκοστολόγηση.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αναδειχθεί αρχικά από στελέχη της παράταξης του Γιάννη Σγουρού, ενώ ακολούθησε η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής υποστήριξε ότι οι σχετικές προμήθειες εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όμως είναι γνωστό ότι και λόγω πανδημίας το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν μπαίνει επί της ουσίας στην διαδικασία προμήθειας και ελέγχει απλά αν τηρήθηκαν οι τυπικές διαδικασίες.

Εξάλλου είναι γνωστό πως σειρά προμηθειών από τον Μάρτιο του 2020 και μέχρι σήμερα τυπικά είναι νόμιμες, αλλά ουσιαστικά αφενός υπάρχουν σαφέστατες υπερκοστολογήσεις με μία απλά αναζήτηση στην αγορά, αφετέρου πολλές φορές τις προμήθειες αναλαμβάνουν εταιρείες που στήθηκαν μέσα σε ένα βράδυ τις μέρες του κορονοιού ή έχουν άμεση σχέση με κυβερνητικά στελέχη.

Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση το ερώτημα παραμένει: Για ποιον λόγο ο ΣΚΑΙ εξαπέλυσε τριπλή επίθεση στον Περιφερειάρχη Αττικής μέσα σε μία μέρα;

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Και ξαφνικά ο ΣΚΑΙ επιτίθεται στον Πατούλη 3 φορές σε 1 ημέρα

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: