Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου των «Λαϊκών Συσπειρώσεων» σε Νέα Ιωνία και Γαλάτσι για το άλσος Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) – ΒΙΝΤΕΟ

«Nα πάρει την κατάσταση στα χέρια του o λαός της περιοχής για το Δασόκτημα Βεΐκου».

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα στη συνέντευξη Τύπου των «Λαϊκών Συσπειρώσεων» σε Νέα Ιωνία και Γαλάτσι για το άλσος Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) και αυτό υπογράμμισαν οι επικεφαλής τους Πέτρος Αλέπης από τη Νέα Ιωνία και Γρηγόρης Χαραλαμπίδης από το Γαλάτσι.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο δασολόγος Στέφανος Μπούτσιος.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τα σωματεία, τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και περιβαντολογικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα μαθητικά συμβούλια να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να αποτρέψουν τις δυσμενείς εξελίξεις κάλεσε στην τοποθέτησή του ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Ιωνίας, «γιατί, ναι, οι ελεύθεροι χώροι είναι αντικείμενο διεκδίκησης και αγώνα. Και σε αυτό το μέτωπο έτσι ήταν πάντα, ας θυμηθούμε πόσοι και ποιοι χώροι διασώθηκαν από τα επιχειρηματικά κοράκια σε όλη την περιοχή μας, αλλά και πως διασώθηκαν» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ως συνέχεια «μιας μακροχρόνιας προσπάθειας τόσο ενημέρωσης όσο και αγώνων που έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες από τον γαλατσιώτικο λαό, από αθλητικούς και άλλους μαζικούς φορείς, από απλούς συμπολίτες μας, από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, από τη δεκαετία του 1970» χαρακτήρισε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γαλατσίου, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης.

«Το Δασόκτημα Ομορφοκκλησιάς Βεΐκου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου στην Αθήνα, ένα καταφύγιο για τους κατοίκους όλων των γειτονικών δήμων που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ένα σημαντικό οικοσύστημα μέσα στην πόλη, με ευρύτερη σημασία για το λεκανοπέδιο», τόνισε στην τοποθέτησή του ο δασολόγος Στέφανος Μπούτσιος».

Δείτε τα σχετικά βίντεο με τις τοποθετήσεις ΕΔΩ:

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU