Η «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» κάνει καταγγελίες για τη λειτουργία της δημοτική κατασκήνωση στο Αλεποχώρι

Με την επισήμανση ότι «ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο κύριος Δήμαρχος είναι  ενήμεροι εδώ και έναν ολόκληρο μήνα», η παράταξη «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» με επικεφαλής τον Βασίλη Χριστοδούλου προχωρά σε καταγγελίες για τη λειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι.

Συγκεκριμένα καταγγέλλεται πως «ότι δεν τηρούνται βασικοί υγειονομικοί κανόνες από συγκεκριμένα πρόσωπα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε βάρος της δημόσιας υγείας».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 15/7/2024, ο επικεφαλής της παράταξής μας, Βασίλης Χριστοδούλου, διατύπωσε τις ενστάσεις του αναφορικά με την ορθή λειτουργία της κατασκήνωσης του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, και μετά από επίσκεψή μας την περασμένη Παρασκευή στον χώρο της κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι, διαπιστώσαμε ότι δεν τηρούνται βασικοί υγειονομικοί κανόνες από συγκεκριμένα πρόσωπα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Καταγγείλαμε δημόσια στο Σώμα ότι υπάλληλος ορισμένου χρόνου, «εκλεκτός» του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και «φίλος» του κυρίου Δημάρχου, συμπεριφέρεται στον χώρο ως «άλλος αρχηγός», με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, και, μάλιστα, κινείται ασύδοτα στον χώρο της κουζίνας, παρότι οι αρμοδιότητές του στην κατασκήνωση δεν σχετίζονται με τον υγειονομικά ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτόν χώρο.

Το άτομο αυτό, λοιπόν, όχι μόνο επισκέπτεται τον χώρο της κουζίνας, δίχως καμία σχετική αρμοδιότητα, αλλά το κάνει κιόλας μη τηρώντας προκλητικά και επιδεικτικά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, παίρνοντας με γυμνά χέρια φαγητό και φρούτα από τους δίσκους, οι οποίοι προορίζονται για τα φιλοξενούμενα παιδιά της κατασκήνωσης, γεγονός, κατά τη γνώμη μας, ανεπίτρεπτο και απολίτιστο.

Πώς, άραγε, φαίνεται μία τέτοια τριτοκοσμική εικόνα στους γονείς των παιδιών, αλλά και σε όλη την κοινωνία της πόλης μας, την οποία αποδέχονται τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, όπως πιστοποιείται από τη σκανδαλωδώς επιδεικνυόμενη ανοχή τους;

Άραγε, θα δίνατε  φαγητό, φρούτα κ.τ.λ. στο εγγόνι σας κύριε Αντιδήμαρχε από τα γυμνά χέρια του κυρίου, ο οποίος ως εργαζόμενος γενικών καθηκόντων λίγο νωρίτερα καθάριζε, για παράδειγμα, τις τουαλέτες, με ορατό τον κίνδυνο να μεταφέρει με τα γυμνά του χέρια (χωρίς γάντια, καθώς αποδεδειγμένα δεν φοράει ποτέ) οποιαδήποτε μικρόβια στα τρόφιμα;

Από την πλευρά μας, και με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας, προτείνουμε να απομακρυνθεί άμεσα από την κατασκήνωση ως άκρως ακατάλληλος και να μεταφερθεί σε κάποια άλλη υπηρεσία, όπου ενδεχομένως δεν θα κινδυνεύει κανείς να υποστεί, στην καλύτερη των περιπτώσεων, τροφική δηλητηρίαση.

Παράλληλα, σε επανειλημμένες ερωτήσεις μας για το αν υπάρχει ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης, που να καλύπτει οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί σε εργαζόμενο ή παιδί, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, γεγονός που μαρτυρά ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται προς το παρόν, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης.

Και ξαναρωτάμε δημόσια:

Γιατί, κύριοι ανευθυνοϋπεύθυνοι, δεν διαθέτει ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης η κατασκήνωσή μας;

Αν τραυματιστεί  κάποιος ή  υπάρξει  κάτι χειρότερο  ποιος θα φέρει την ευθύνη και με ποιον τρόπο θα αποκαταστήσει όποιο πρόβλημα πιθανά προκύψει;

Το οποίο, βέβαια, απευχόμαστε να συμβεί, όμως, ως γνωστόν, οι ευχές δεν πιάνουν πάντοτε.

Δυστυχώς, για όλες και όλους μας, η ανευθυνότητα αποτελεί βασική ιδιότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής, και όχι μόνο στην «καραμπινάτη» αυτή περίπτωση.

Ως παράταξη, καταγγέλλουμε τις αλαζονικές συμπεριφορές.

Ο δήμος και οι δομές του δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός, αλλά ανήκουν σε όλους τους δημότες και τις δημότισσες».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU