Τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Γ.Σεφέρης” – Δελτίο τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ν. Ιωνίας για το διαπολιτισμικό σχολείο Αλσούπολης

Ο Σύλλογός μας Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας  την Τρίτη 24/9 το μεσημέρι στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας , όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών του Διαπολιτισμικού Σχολείου.  Η συνεχόμενη καθυστέρηση και κωλυσιεργία από πλευράς Περιφέρειας, υπουργείου Παιδείας και δήμου έχει ως αποτέλεσμα να δεσμεύεται η λειτουργία του ολοήμερου χωρίς σταθερό πρόγραμμα, με μαθητές να μην παρακολουθούν λόγω έλλειψης δρομολογίων και να μένουν στο σπίτι.

Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε μετά από τις αλλεπάλληλες πιέσεις ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την  ευθύνη  για την επίσπευση των διαδικασιών και  την εξασφάλιση του δρομολογίου (με ένα χρονικό περιθώριο δέσμευσης έως τη Δευτέρα).

Για μια ακόμη φορά συνάδελφοι αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι διαδικασίες που αφορούν το σχολείο, τους μαθητές, τη μόρφωσή τους, τη μεταφορά τους είναι επίπονες, χρονοβόρες,  γραφειοκρατικά δαιδαλώδεις, σε δεύτερη, ίσως και σε τρίτη και τέταρτη προτεραιότητα. Ενώ οι διαδικασίες για να βγαίνουν παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ή οι πλειστηριασμοί σπιτιών και να πετάγονται οικογένειες στον δρόμο εκτελούνται άμεσα.

Η εμπειρία των τελευταίων 15 ημερών με το άνοιγμα των σχολείων, δείχνει  πόσες σημαντικές κατακτήσεις καταφέρνουν όσοι αγωνίζονται και διεκδικούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών και μαθητών . Γιατί οδηγούμαστε να παλεύουμε καθημερινά σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολική μονάδα για τα αυτονόητα, για τη μόρφωση, για τις χαμένες ώρες, για τη μετακίνηση ειδικά αυτών των μαθητών στο Διαπολιτισμικό σχολείο της Ν. Ιωνίας,  που είναι άρρηκτα δεμένη με την προσφυγιά.

Συμπερασματικά αναδείχθηκε η ανικανότητα του κράτους και της Περιφέρειας να φτάσει στο «και πέντε»  κυριολεκτικά η κατάσταση χωρίς μετακίνηση.  Και είναι σαφές ότι χωρίς την πίεση και την παρουσία μας εκεί ακόμη θα περιμέναμε  τις “μελέτες”  που θα πηγαίνανε ως μπαλάκι από την μια υπηρεσία του δήμου στην άλλη. Περιμένουμε την υλοποίηση, αλλιώς κλιμακώνουμε τη δράση μας.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του Πειραματικού Διαπολιτισμικού Αλσούπολης  και τους εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων Νέας Ιωνίας Μ. Ζαχουδάνη  και Π.Αλέπη για την παρουσία τους μαζί με την αντιπροσωπεία του ΔΣ του σωματείου μας  στην παράσταση.  Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας μαζί με τους γονείς των μαθητών μας μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση .

Όλοι κ όλες συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» την ΠΕΜΠΤΗ 26/9  στις   6.30 μ.μ. στο 1ο Δημ. Σχ. Ηρακλείου (Σοφίας και Νεότητος)

Οργανώνουμε την πάλη μας, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU