Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας: “Οι Ηπειρώτες συμμετέχουν στο συλλαλητήριο – 2 Νοεμβρίου – Πλατεία Σημηριώτη”

Οι Ηπειρώτες συμμετέχουν στο συλλαλητήριο – 2 Νοεμβρίου – Πλατεία Σημηριώτη

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να μένει αδιάφορος με όσα συμβαίνουν: Την ακρίβεια, τις διαλυμένες, αλλά «φαρμακερές», υπηρεσίες υγείας, τις καθημαγμένες συντάξεις, τα παιδιά μας που υποχρεώνονται να κάνουν δυο δουλιές για τα βγάλουν πέρα, τα σχολεία που …βρέχουν σοφάδες στα κεφάλια των μαθητών –και αντί να προσλάβουν εκπαιδευτικούς τα συγχωνεύουν – τους πλειστηριασμούς των χρεωμένων νοικοκυριών και των βιοπαλαιστών και, πάνω απ’ όλα, την εμπλοκή της χώρας μας στο πολεμικό μακελειό με χιλιάδες θύματα παιδιά και γυναίκες. Με αυτές τις διαπιστώσεις το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής «Άπειρος Γαία», στη συνεδρίαση της 14.10.2024, αποφάσισε τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που οργανώνουν Σωματεία και Φορείς της Νέας Ιωνίας, το Σάββατο 2 Νοέμβρη 2024, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Σημηριώτη στη Ν. Ιωνία. Οι Ηπειρώτες, όπως και όλοι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου,βιώνουν καταστάσεις φτώχειας ενώ αντικρίζουν απίστευτα υπερκέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, με πρώτες τις τράπεζες, που στο πρώτο εξάμηνο του 2024 είχαν κέρδη 2,3 δισ. ευρώ. Η «Άπειρος Γαία» καλεί τα μέλη της να ενώσουν τη φωνή τους με φορείς της Νέας Ιωνίας, αλλά και τους απόδημους από όλες τις μεριές της χώρας, για:

Απεμπλοκή της χώρας μας από το πολεμικό μακελειό. Τα λεφτά που δίνονται για τους πολέμους –ξοδεύτηκαν 21 δίς τα τελευταία χρόνια- να δοθούν για την Υγεία και την Παιδεία του λαού.

Άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας στη Νέα Ιωνία. • Κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ-Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις .

  • Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία. Να παρθούν πίσω όσες έγιναν. Να γίνει ουσιαστική συντήρηση στα σχολικά κτίρια και αντισεισμικός έλεγχος. • Να απαλλοτριωθεί η «ΕΡΙΟΤΕΚ» και να ξεκινήσει η κατασκευή σχολικών κτιρίων.
  • Να εξασφαλιστεί ο χώρος της πρώην “Altec” , για δημιουργία αθλητικού κέντρου και ανάδειξη της ιστορικής σημασίας του χώρου.
  • Να μη μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών – άμεση ανέγερση νέου παιδικού σταθμού στην Καλογρέζα και στην Αλσούπολη ή σε πρώτη φάση ενοικίαση κατάλληλου κτιρίου.
  • Να καλυφθούν οι 200 κενές θέσεις προσωπικού στο Νοσοκομείο “Αγία Όλγα”.
  • Να μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη για όλους και να μην πληρώνουν καθόλου άνεργοι, ΑμεΑ και άλλες ευπαθείς κατηγορίες. •Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον δήμο.

 Εκτός από την ακρίβεια οι Ηπειρώτες –όπως και οι απόδημοι από όλα τα σημεία της Ελλάδας- αντιμετωπίζουμε και το βαρύ φορτίο των διοδίων, εμπόδιο στη μετάβαση στα χωριά μας. Τους δρόμους έχουμε χρυσοπληρώσει. Να καταργηθούν τα διόδια.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU