Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής: “Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δημοτικό Συμβούλιο της 2ας Οκτωβρίου”

Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 2/10/2024 παρεβρέθηκαν κάτοικοι και φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας, για να θέσουν οξυμμένα προβλήματα που χρονίζουν και απαιτούν άμεσες λύσεις.

Μέλος της επιτροπής κατοίκων για την Λεωφόρο Κύμης ανέφερε ότι στο δικαστήριο που είναι  να πραγματοποιηθεί  στις  15.10.2024  για τη  διάνοιξη της Κύμης δεν έχουν κατατεθεί οι πρόσθετοι λόγοι ακύρωσης του έργου, που ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο από το δικηγόρο. Το γεγονός αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την «ολιγωρία» της Δημοτικής Αρχής, ενώ μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί η αιτιολογία ότι δεν έβρισκαν τον αρμόδιο δικηγόρο στο τηλέφωνο…

Επιπλέον, στις αγωνίες και στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας (συλλόγων εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων) για τα πολύ σοβαρά προβλήματα υποδομών και ελλείψεων των σχολείων, ο Δήμαρχος απάντησε απαξιωτικά έως χυδαία, θυμίζοντας αλήστου μνήμης σχόλια και εποχές, αναφέροντας (για πολλοστή φορά…) πως δε θα δεχθεί συνδικαλισμό (!) και θα μιλάει μόνο με γονείς και εκπαιδευτικούς που δεν ανήκουν σε σωματεία!!! Μάλιστα, επιχειρώντας να αμαυρώσει τη δικαιολογημένη ανησυχία των εκπαιδευτικών και γονιών, ανέφερε ότι «φωνάζουν γιατί θέλουν να στείλουν τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση»…Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, όποιος διεκδικεί μια καλύτερη εκπαίδευση, σχολεία χωρίς να κινδυνεύουν τα παιδιά, χωρίς να βάλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία, είναι…στυλοβάτης των ιδιωτικών (τι άλλο θα ακούσουμε…;).

Η στάση της Δημοτικής Αρχής στα προβλήματα που οξύνονται μέρα τη μέρα, μέσα από την προσπάθεια να ρίξουν λάσπη στους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Δε θα επιτρέψουμε να κρυφτούν οι ευθύνες της κυβέρνησης, της Τοπικής Διοίκησης  για τα αποτελέσματα της συνεχούς υποχρηματοδότησης της Παιδείας, των συγχωνεύσεων, της ανταποδοτικότητας απέναντι στη μόρφωση και ασφάλεια των παιδιών μας.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU