Μητρόπολη – Τήνος: Προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγιά το Σάββατο 16 Οκτωβρίου

Μητρόπολη – Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο διοργανώνει η Μητρόπολη το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, με την παρουσία και του Μητροπολίτη Γαβριήλ ο οποίος και θα τελέσει Ιερά Παράκληση στην Παναγιά της Τήνου.

Μητρόπολη
Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο από την Μητρόπολη

 

Πληροφορίες δίνονται από της εκκλησίες που ανήκουν στην Μητρόπολη δηλαδή σε Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο Αττικής και Νέα Χαλκηδόνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Μητρόπολη :

“Οι ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, προς πνευματική τόνωση των ευσεβών χριστιανών διοργανώνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου προσκυνηματική εκδρομή στο ιερό Νησί της Τήνου, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπό την αιγίδα και συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ, ο οποίος και θα τελέσει Ιερά Παράκληση στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Κατά την διάρκεια της εκδρομής θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Πελαγίας Κεχροβουνίου, όπου φυλάσσονται τα χαριτόβρυτα λείψανά της.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε όπως απευθύνεσθε στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Γενικό Γραφείο Τουρισμού «Acropolis Travel» (Μεσολογγίου 1, Ν. Ιωνία)”.

Από την Ιερά Μητρόπολη

 

Διαβάστε και εδώ – Η ανάρτηση από την Μητρόπολη

Διαβάστε και εδώ – Εγκαίνια για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜεΑ από την Μητρόπολη

Δείτε εδώ το πιο πρόσφατο βίντεο από την Μητρόπολη :

Διαβάστε επίσης:

Μητρόπολη – Τα εγκαίνια της νέας κοινωνικής δομής της, τις δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με Νοητική Υστέρηση και με Σύνδρομο Down, πραγματοποίησε η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

Η κοινωνική αυτή δομή έγινε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Περιθάλψεως ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή Σύνδρομο Down της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη», και αφορά στις δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με Νοητική Υστέρηση και με Σύνδρομο Down με την επωνυμία: «Βασιλική Τζέρμπη».

Οι δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης φιλοξενούνται σε ένα εκ βάθρων ανακαινισμένο κτήριο επί της Λεωφόρου Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια και  φέρουν το όνομα της δωρήτριας του οικήματος προς την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: «Βασιλική Τζέρμπη».

Την τελετή του Αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών Μητρόπολης.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Μητρόπολη «με την υψηλή παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 τα εγκαίνια της νέας κοινωνικής δομής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, που δημιούργησε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Περιθάλψεως ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή Σύνδρομο Down της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη», και αφορά στις δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με Νοητική Υστέρηση και με Σύνδρομο Down με την επωνυμία: «Βασιλική Τζέρμπη».

Οι δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης φιλοξενούνται σε ένα εκ βάθρων ανακαινισμένο κτήριο επί της Λεωφόρου Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια και  φέρουν το όνομα της δωρήτριας του οικήματος προς την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: «Βασιλική Τζέρμπη».

Την τελετή του Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας.

O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δημιουργία των δύο Στεγών, επισημαίνοντας την ανύστακτη στήριξη  της Εκκλησίας απέναντι στον σύγχρονο δοκιμαζόμενο άνθρωπο, λέγοντας  χαρακτηριστικά:  «η Εκκλησία στοχεύει να καλλιεργεί την ψυχή μας, μας ανεβάζει πιο ψηλά και μαθαίνουμε την εκκλησιαστική ζωή, η οποία μας οπλίζει με τα πνευματικά εκείνα εφόδια για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Παράλληλα μας διδάσκει να αγαπάμε τους ανθρώπους, όπως αγαπάμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους, και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη.».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε επίσης στην αγαστή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ίδρυμα Κόκκορη, υπογραμμίζοντας την κοινωνική συνεισφορά των δομών και την αγάπη που παραδειγματικά προσφέρουν.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ επεφύλαξε αρχικά θερμό καλωσόρισμα στον κ. Ιερώνυμο και στην συνέχεια ευχαρίστησε το Ίδρυμα Κόκκορη για την άψογη συνεργασία.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου, το οποίο, όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα έργο – προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στις σύγχρονο άνθρωπο. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά:  «Οι δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης έχουν σκοπό να συμπεριλάβουν έναν ιδιαίτερο τομέα ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να μάθουν να ζουν μαζί μας και εμείς να ζούμε μαζί τους. Νομίζω ότι με την προσπάθεια αυτή η Εκκλησία έρχεται κοντά σε μια ιδιαίτερη μερίδα ανθρώπων, η οποία έχει ανάγκη τη βοήθεια μας», εκφράζοντας στη συνέχεια τις θερμότατες ευχαριστίες του τόσο προς τον κ. Παναγιώτη Ευθυμίου για την ευγενή χορηγία του, όσο και σε όσους συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί το έργο αυτό.

Οι δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αποτελούνται από δύο διαμερίσματα αυτόνομης διαβίωσης, συνολικής δυναμικότητας δέκα ατόμων, πλήρως ανακαινισμένα, που μπορούν να παρέχουν υψηλή προσφορά υπηρεσιών. Την λειτουργία τους έχει αναλάβει το Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη».

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ για λεπτομέρειες: Αιτήσεις στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ “Βασιλική Τζέρμπη”

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες, δημιούργησε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Περιθάλψεων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή σύνδρομο Down «Mαρία Κόκκορη», δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση ή σύνδρομο Down στο εκ βάθρων ανακαινισθέν κτήριο επί της Λεωφόρου Δεκελείας 34 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα φέρουν το όνομα της δωρήτριας του οικήματος Βασιλικής Τζέρμπη καί θα αποτελούνται από δύο (2) διαμερίσματα αυτόνομης διαβίωσης, συνολικής χωρητικότητας οκτώ (8) ατόμων.

Την λειτουργία των Στεγών έχει ήδη αναλάβει το Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη», που θα φέρει την ευθύνη για την μετέπειτα λειτουργία τους.

Στη νέα αυτή προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καλούμε όλους όσους γνωρίζουν από το στενό ή ευρύτερο περιβάλλον τους περιπτώσεις συνανθρώπων μας που πάσχουν από νοητική υστέρηση ή σύνδρομο Down, να έλθουν σε επικοινωνία με το εν λόγω Ίδρυμα, προκειμένου να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε κατά προτεραιότητα και κατόπιν ειδικής αξιολογήσεως να εισαχθούν ως ένοικοι στις δυο αυτές δομές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με τον φορέα υλοποίησης του Προγράμματος το ίδρυμα Μ. Κόκκορη και ώρες 10.00π.μ.-1.00μ.μ. στο τηλ. 210 9641782 (κα Χριστίνα Λούρη).

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU