Νέα Ιωνία Αγώνας δρόμου – «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων» στη Νέα Ιωνία & Νέα Φιλαδέλφεια

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία Αγώνας δρόμου – Με την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή  ο 6ος αγώνας δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων».

Ο αγώνας δρόμου (10.000 μ. ενηλίκων και 1.000 μ. παίδων) είναι αφιερωμένος στη μνήμη των πρώτων προσφύγων που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, στη Ν. Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια και Ν. Χαλκηδόνα.

Στις 8:30 το πρωί, οι αθλητές είχαν πάρει τη θέση τους για την εκκίνηση του αγώνα των 10 χλμ, ενώ ακολούθησαν  οι μικροί δρομείς που έτρεξαν στη δική τους ειδικά διαμορφωμένη μικρότερη διαδρομή.

Η διαδρομή διήλθε από ιστορικά σημεία των δύο προσφυγικών δήμων, εκεί που δημιούργησαν πολιτισμό και ιστορία οι ξεριζωμένοι.

Η εκκίνηση δόθηκε από το Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο, τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Σπύρο Μπερδέση.

Διοργανώθηκε από τους δήμους Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας, από τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας – Ο.Π.Α.Ν. του δήμου Νέας Ιωνίας, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής – Τμήμα Αθλητισμού του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού – ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ του δήμου Νέας Ιωνίας, και τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο της Νέας Ιωνίας «Ανατολή»

Πέρυσι ο εν λόγω αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, αλλά φέτος οι διοργανωτές το τόλμησαν.

Πάνω από 340 άτομα αθλητές (άνδρες και γυναίκες) δήλωσαν συμμετοχή για τον αγώνα δρόμου των 10.000 μ. και πάνω από 130 αγόρια και κορίτσια για τον αγώνα δρόμου των 1.000 μ. και βρέθηκαν στην αφετηρία το ηλιόλουστο πρωινό της Κυριακής.

Δημοτικοί υπάλληλοι, εθελοντές, ερυθροσταυρίτες, αστυνομικοί, τροχονόμοι δημοτικοί αστυνομικοί, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας με ασφάλεια τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Και τα κατάφεραν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. «Το Διοικ. Συμβούλιο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την ανεπανάληπτη εκδήλωση αθλητισμού και μνήμης:

– Tους Δημάρχους Γιάννη Βούρο και Δέσποινα Θωμαΐδου, την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία για την ουσιαστική τους συμβολή στη υλοποίηση αυτής της πολύπλοκης εκδήλωσης.

– Tους συνδιοργανωτές: Το Τμήμα Αθλητισμού του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζέτο, τους υπαλλήλους και γυμναστές του Ο.Π.Α.Ν. με επικεφαλής τον Πέτρο Αθανασίου, τον Πρόεδρο του Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ Βαγγέλη Βασιλείου και τον Κώστα Τσαγκαράκη.

– Tη Δημοτική Αστυνομία, τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, (μεταξύ αυτών διακρίναμε στην περιοχή του δήμου Ν. Ιωνίας: τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας Κώστα Κουλούρη, τους Αντιδημάρχους Γκέλυ Σακαλόγλου, Αντώνη Καρβουνιάρη,  Ελένη Αλατσίδου, τους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Γρίβα, Αναστασία Κλάρα και  Χρήστο Κανλή), τους  συλλόγους αλλά και τους απλούς εθελοντές που με την προθυμία και προσφορά τους βοήθησαν ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί με ασφάλεια αυτός ο αγώνας δρόμου.

Ένας αγώνας που άρχισε ως μία εκδήλωση μνήμης το 2015 και έγινε ΘΕΣΜΟΣ!

Να είμαστε ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ και καλή αντάμωση του χρόνου!».

Νέα Ιωνία Αγώνας δρόμου Αγώνας δρόμου Αγώνας δρόμου Αγώνας δρόμου

Αγώνας δρόμου Αγώνας δρόμου Αγώνας δρόμου Αγώνας δρόμου Νέα Ιωνία Αγώνας δρόμου

Νέα Ιωνία Αγώνας δρόμου – Η ανάρτηση Χριστοδούλου

Σε ανάρτηση του στο FC σημείωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκάς Χριστοδούλου: «ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΜΕ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΜΕ. 6ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε ο 6ος αγώνας δρόμου (10.000 μ. ενηλίκων και 1.000 μ. παίδων) που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη των πρώτων προσφύγων που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, στη Ν. Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια και Ν. Χαλκηδόνα, και διοργανώθηκε από τον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Ν. Ιωνίας και από τον Ο.Π.Α.Ν., ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ δήμου Ν. Ιωνίας και Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ.

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την ανεπανάληπτη εκδήλωση αθλητισμού αλλά και μνήμης.

Να ευχαριστήσω τους Δημάρχους Γ. Βούρο και Δ. Θωμαΐδου, την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας, τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, τους  δεκάδες συλλόγους με τους εθελοντές τους αλλά και τους απλούς εθελοντές που με την προσφορά τους βοήθησαν ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί με ασφάλεια αυτός ο αγώνας δρόμου.

Δεν αναφέρω ονόματα γιατί σίγουρα θα ξεχάσω πολλούς. Είμαι πολύ συγκινημένος! Να είμαστε ΟΛΟΙ καλά και καλή αντάμωση του χρόνου! Χαλάλι τα ξενύχτια και οι αγωνίες! Ξεκινάμε από τώρα για του χρόνου. Περιμένω προτάσεις…»

 

Δείτε επίσης εδώ : Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 6ο Αγώνα δρόμου 10.000 μ. στη Ν. Ιωνία & Ν.Φιλαδέλφεια- Ν.Χαλκηδόνα

Δείτε επίσης εδώ : Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας – Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 03 Οκτωβρίου 2021 ο 6ος αγώνας δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων»

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU