Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας : Ξεκίνημα ελπίδας πολιτιστικών δράσεων με «Θεόφιλο»

Πίνακας Περιεχομένων

Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας – Ο «Θεόφιλος» με τον Θόδωρο Προκοπίου

Η θεατρική παράσταση «Θεόφιλος», του Νίκου Σκρουμπέλου, με τον ηθοποιό Θόδωρο Προκοπίου, ο οποίος κατά μοναδικό τρόπο ερμήνευσε τον ζωγράφο Θεόφιλο Χατζημιχαήλ (πραγματικό όνομα Θεόφιλος Κεφαλάς 1870-1934) δόθηκε την Τετάρτη Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας. Ο Θεόφιλος κατάγονταν από τη Μυτιλήνη και κυρίαρχο στοιχείο του έργου του ήταν η ελληνικότητά του και η εικονογράφηση της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και ιστορίας.

Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας

Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας – Ξεκίνημα ελπίδας πολιτιστικών δράσεων

Όπως αναφέρει η Ένωση Σπάρτης “Εφαρμόζοντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δώσαμε την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν μέσα από την παράσταση την δαιδαλώδη ζωή και το έργο του  Θεόφιλου, ο οποίος μας άφησε μια μεγάλη παρακαταθήκη πολιτισμού.

Το έργο «Θεόφιλος» σε σκηνοθεσία Νίκου Βερλέκη και μουσική Δημήτρη Κοντογιάννη, μας έδωσε την ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε μετά από 1 1/2 χρόνο, να ξεφύγουμε από τις έννοιες της πανδημίας του κορωνοϊού και ακολουθώντας τα προληπτικά μέτρα να συνεχίσουμε την πολιτιστική μας δράση που τόσο πολύ μας έλειψε. Ελπίζουμε σε μια καλύτερη συνέχεια…”

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ανθρώπινη τραγωδία πίσω από τη δολοφονία της 55χρονης από τον 20χρονο γιο της που μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU