Ανακοίνωση ίδρυσης κινηματογραφικής λέσχης Νέας Ιωνίας

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι με την υπ’ αριθμόν 22/2024 διάταξη του ειρηνοδίκη Νέας Ιωνίας, ιδρύεται η κινηματογραφική λέσχη Νές Ιωνίας με την επωνυμία “Μπλόκο” από μία ομάδα εθελοντών, λόγω της έλλειψης ενός αντίστοιχου πολιτιστικού φορέα σε έναν τομέα που δεν υπάρχει έντονη δραστηριότητα στην πόλη μας, και της αγάπης μας για την τέχνη του κινηματογράφου.

Θέλοντας λοιπόν να τιμήσουμε τους 22 αγωνιστές οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους στο “μπλόκο” της Καλογρέζας το Μάρτιο του 1944, που αποτελεί σημαντικό ιστορικό γεγονός για την πόλη μας, η λέσχη μας πήρε το όνομα “Μπλόκο”.

 

Οι σκοποί της λέσχης μας

 

Σκοποί της λέσχης μας, όπως αναγράφονται και στο από 10/7/2024 καταστατικό της ενδεικτικά είναι:

α) η διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών, με γνώμονα την όσο γίνεται αντιπροσωπευτική και πληρέστερη παρουσίαση ταινιών από τον σύγχρονο ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, σε κατάλληλους χώρους όπως ο δημοτικός κινηματογράφος ¨Αστέρας” αλλά και άλλοι χώροι που θα εξευρεθούν για θερινές προβολές.

β) η τόνωση του ενδιαφέροντος του λαού και ειδικά της νεολαίας για την κινηματογραφική τέχνη

γ) η άσκηση πίεσης στους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο του πολιτισμού

δ) η στήριξη μέσω των δράσεων του σωματείου των διεκδικήσεων του λαού μας για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων του.

Επιδιώκουμε:

α) τη διοργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων (μουσικών, θετρικών εικαστικών, συνεδρίων, σεμιναρίων, φεστιβάλ κτλ) σε συνεργασία με άλλους φορείς και σωματεία από την ελλάδα και το εξωτερικό.

β) τη συμμετοχή της λέσχης σε δευτεροβάθμιες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα αλλά και ευρύτερα στον καλλιτεχνικό χώρο, όπως ενδεικτικά η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος.

Απευθύνουμε κάλεσμα λοιπόν σε όλους τους πολίτες της περιοχής μας, σε όλους τους φορείς, (πολιτιστικούς συλλόγους, σχολεία, σωματεία κτλ) καθώς και σε όλους όσους συμμερίζονται την αγάπη μας για τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό γενικότερα, να στηρίξουν ενεργά την προσπάθεια αυτή. Γιατί ο κινηματογράφος,, προβληματίζει, κινητοποιεί, ευαισθητοποιεί, διαμορφώνει υγιείς συνειδήσεις, μας φέρνει πιο κοντά!

Για εγγραφές και περισότερες πληροφορίες α[ευθυνθείτε στα:

e-mail: cinebloko@gmail.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6989425006 Θοδωρής Παλκογιάννης

6977590642 Βαγγέλης Ζωγράφος

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU