Ανατολή Νέας Ιωνίας : «Ένας επιτυχημένος Μαραθώνιος…»

Πίνακας Περιεχομένων

Ανατολή Νέας Ιωνίας : «Ένας επιτυχημένος Μαραθώνιος…»

 Τα όσα έγιναν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 38ος Μαραθώνιος της Αθήνας, περιγράφει ο αθλητικός και γυμναστικός σύλλογος της Νέας Ιωνίας «Ανατολή».

Όπως μας λέει «μετά τη ματαίωση του Μαραθωνίου του 2020 και την πανδημία να συνεχίζει να δημιουργεί εμπόδια σε κάθε αθλητική διοργάνωση, η Ομοσπονδία μας, ο ΣΕΓΑΣ, διοργάνωσε με επιτυχία το Μαραθώνιο και έδωσε χαρά και ευκαιρίες σε πολλές χιλιάδες Μαραθωνοδρόμους από όλον τον κόσμο.

Οι καιρικές συνθήκες θεωρήθηκαν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Χαμηλή θερμοκρασία, ευνοϊκός άνεμος, ελάχιστη υγρασία και διάθεση για τρέξιμο στην Κλασική, Αυθεντική, Αρχέγονη διαδρομή.

Ο ΣΕΓΑΣ είχε μεριμνήσει για να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να μη δημιουργηθεί κανένα υγειονομικό πρόβλημα. Οι εκκινήσεις ξεκίνησαν στις 09.00 πμ. και ολοκληρώθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 10.00 πμ.

Οι φίλαθλοι της Μαραθώνιας διαδρομής, τα μουσικά συγκροτήματα, τα χορευτικά σύνολα, τα γνωστά μας κρουστά της υπόγειας διάβασης της λεωφόρου Κατεχάκη ήταν όλα καταπληκτικά και βοηθούσαν και ενθάρρυναν τους δρομείς.

Του αγώνα του Μαραθωνίου της Κυριακής είχε προηγηθεί η τελετή έναρξης του Σαββάτου, που πραγματοποιήθηκε στον Αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα.

Έγινε κι εφέτος η αφή της φλόγας και η μεταφορά της από τον Τύμβο στο βωμό της αφετηρίας. Το Σάββατο διεξήχθη και ο αγώνας των 10.000 μ. Την Κυριακή το πρωί στο κέντρο της Αθήνας διεξήχθη και ο αγώνας των 5.000 μ. Όλοι οι αγώνες είχαν τον τερματισμό τους το Καλλιμάρμαρο και μοναδικό Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο αποτελεί το όραμα κάθε δρομέα και κύρια των Μαραθωνοδρόμων.

Αρκετοί δρομείς Μαραθωνοδρόμοι, κατά τον τερματισμό τους, γονατίζουν και συγκινημένοι και πανευτυχείς φιλούν το έδαφος.

Αυτή τη χρονιά είχαμε την κατάρριψη της καλύτερης επίδοσης από Ελληνικής πλευράς. Ο πρωταθλητής μας και νικητής των τελευταίων τεσσάρων ετών Κώστας  Γκελαούζος κατέρριψε το ρεκόρ της διαδρομής με χρόνο 2:16.49, αλλά και το ρεκόρ της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Ανατολή Νέας Ιωνίας
Κώστας  Γκελαούζος

Η προηγούμενη επίδοση στην ίδια διαδρομή ήταν 2:17.56 (ενώ της διοργάνωσης ήταν 2:18.38) και ανήκε στον πρωταθλητή Νίκο Πολλιά, ο οποίος την είχε επιτύχει στο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004. Άντεξε 17 ολόκληρα χρόνια. Ο Κώστας Γκελαούζος «μπήκε» στον αγώνα με προετοιμασία και πρόθεση να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ και τα κατάφερε.

Από την πλευρά της «Ανατολής» είχαμε και πάλι συμμετοχές, αν και υπήρχε μεγάλη επιφύλαξη από τους επίσημους αθλητές μας και τα μέλη μας, γιατί ήταν διάχυτη η αμφιβολία ότι και αυτή τη χρονιά δεν θα διεξήγετο ο Μαραθώνιος.

Τα αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Στους άνδρες:1ος) Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) με χρόνο 2:16.49, 2ος) Παναγιώτης Μπουρίκας (Μεσσηνιακός) με χρόνο 2:22.33, ο οποίος συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ (που ήταν 2:41.19 και 3ος)  Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισός) με χρόνο 2:24.05  

Στις γυναίκες είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα: 1η ) Γκλόρια Πριβιλέτζιο (Γ.Σ. Γλυφάδας) με χρόνο 2:41.30, 2η ) Κατερίνα Ασημακοπούλου (Α.Ο. Μυκόνου) με χρόνο 2:48.17 και 3η ) Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΣΑΠΚ Νεάπολης) με χρόνο 2:51.32.

Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Αποτελέσματα των συμμετοχών της Ανατολής έχουν ως ακολούθως:

Στο Μαραθώνιο: Γεωργούλιας Αλέξης 3:18.50, Σιούτης Στέργιος (Παρολυμπιονίκης – τυφλός μαραθωνοδρόμος) 4:37.41. Ο Στέργιος είχε τρεις διαφορετικούς συνοδούς εφέτος: το γιό του Σπύρο, το δρομέα Πιπέρη και το δρομέα Κωσταρέλο. Τσαγκαράκης Μάνος 4:39.58,  Γούσιας Βασίλης 4:53.54, Βασιλείου Βαγγέλης (Πρόεδρος της Ανατολής) 4:53. 54 και Τσαγκαράκης Κώστας 5:50.13.        

Στα 5.000 μ. : Βαρελάς Άγγελος 18.33 και Παρθενίδη Τζένη 21.45.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε: α) τη δήλωση του νικητή του Μαραθωνίου Κώστα Γκελαούζου, αμέσως μετά τον τερματισμό του, ο οποίος αφιέρωσε τον αγώνα του στον συναθλητή του Μαραθωνοδρόμο Παναγιώτη Καραΐσκο, ο οποίος νόσησε από COVID 19, λίγες μέρες πριν τον αγώνα,  β) τη συμμετοχή και τον τερματισμό του αειθαλή Στέλιου Πρασσα, του Μαραθωνοδρόμου ο οποίος διανύει το 90ό έτος της ηλικίας του και παραδειγματίζει κάθε χρόνο με το σθένος του και την ευγενική του φυσιογνωμία. Ακόμη 3) να αναφέρουμε το φετινό συλλεκτικό μετάλλιο, (διαμ. 7 εκ.), το οποίο έφερε στη μία πλευρά του το «Γυάλινο Δρομέα» έργο του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου.

Κώστας Βαρώτσος

Το έργο είναι τοποθετημένο στη συμβολή της λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας και λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, ύψους 7,3 μ., το οποίο είναι κατασκευασμένο από μεγάλα τεμάχια γυαλιού και μετάλλου».

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ηράκλειο Αττικής, άλμπουμ: Τα φεστιβάλ γυμναστικής το 2006, 2007 & 2010

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU