Γιώργος Λακόπουλος: “Αθανάσιος Πλεύρης: Θάνατος”

Από το anoixtoparathyro.gr – Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος – Ενώπιον του πρωθυπουργού ο Πλεύρης χειροκροτούσε υποτακτικά. Δίπλα του ο Θάνατος θριαμβολογούσε…

Προ ημερών τα δελτία ειδήσεων ανέφεραν την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» – όπου 3.000 παιδιά δεν θα χειρουργηθούν, γιατί δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι.

Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς είναι σαν αεροπλάνα χωρίς πιλότους: όποιος επιβιβαστεί πεθαίνει. Έργο Μητσοτάκη.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, καπάκι στις δηλώσεις Τσίπρα, εμφανίσθηκε ένας τυπάκος να χτυπιέται εναντίον του.

Όποιος πρόσεχε καλύτερα θα αναγνώριζε τον Αθανάσιο Πλεύρη – με τ΄ όνομα. Υπουργός Υγείας και αποκλειστικά υπεύθυνος. Κι αυτός έργο Μητσοτάκη.

Ήταν η συμπύκνωση της κυβερνητικής πολιτικής στα κρατικά νοσοκομεία: οι άνθρωποι πεθαίνουν από ελλείψεις προσωπικού, υποδομής και υλικών.

Ενίοτε το φαινόμενο αντιμετωπίζεται μικροπρεπώς. Παράδειγμα η μελέτη των καθηγητών Σ. Τσιόδρα – Θ. Λύτρα, για τη θνησιμότητα Covid στα νοσοκομεία.

Ο Μητσοτάκης πρόβαλε… άγνοια: «Δεν έχω ένδειξη, για μεγαλύτερη θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ, αν έχετε εσείς φέρτε τη», είπε στη Βουλή.

Όταν την έφεραν, ο Οικονόμου παπαγάλισε: «Δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί σε κανέναν συνεργάτη του» – σαν να μην ήταν ο Τσιόδρας συνεργάτης του.

Με τη συνήθη δουλικότητα των υπουργών, ο Πλεύρης έλεγε στη Βουλή: «Στο Μαξίμου δεν έχει φτάσει καμία μελέτη, στο υπουργείο Υγείας δεν έχει κατατεθεί».

Ο -ξεφουσκωμένος ημίθεος- «Σωτήρης» αποχώρησε από την έρευνα. Αλλά ο επίμονος Λύτρας τη συνέχισε, διπλασιάζοντας το δείγμα. Αποτέλεσμα: 97,7% απώλειες εκτός ΜΕΘ.

Πιο απλά; Όποιος μπαίνει με τον ιό, στο «αναβαθμισμένο» ΕΣΥ του Μητσοτάκη δεν βρίσκει πάντα ΜΕΘ και πεθαίνει.

Από αυτούς που βρίσκουν, χάνονται οι τρεις στους τέσσερις -72,7%- γιατί δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Προσχηματικές ΜΕΘ και προσχηματική νοσηλεία», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός Βασίλης Τσάπας, από τη Θεσσαλονίκη.

Τα νέα στοιχεία της μελέτης, καλύπτουν το διάστημα Σεπτέμβριος 2021 – Απρίλιος 2022. Ήτοι, την περίοδο του πρώην νομικού συμβούλου του Άδωνι – με την ακροδεξιά απόκλιση της διαδρομής του στο κούτελο – που έγινε χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Στον ίδιο ανήκει πλέον και το όνειδος της μακάβριας πρωτιάς στην Ευρώπη, με τη συμπλήρωση 33.000 απωλειών από Covid.

Η ιδέα της παραίτησης μάλλον δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό κάποιου που εκπαιδεύτηκε στην πολιτική από τον Καρατζαφέρη.

Ο Μητσοτάκης πάντως, εγκατέλειψε τη θεωρία του «καλύτερου στην Ευρώπη» στη διαχείριση της πανδημίας.

Αφού προστάτευσε τους ιδιώτες σε βάρος του ΕΣΥ, στη ΔΕΘ κόμπαζε για την «αρχή της επιχείρησης ανάταξης», με καταφανώς ψευδείς ισχυρισμούς:

-«Οι δομές του ΕΣΥ απέκτησαν καινούριες μονάδες, νέο εξοπλισμό, ψηφιακές λειτουργίες. Οι ΜΕΘ υπερδιπλασιάστηκαν. Διορίστηκαν 18.000 μόνιμοι και έκτακτοι γιατροί και υγειονομικοί».

Ενώπιον του ο Πλεύρης χειροκροτούσε υποτακτικά. Δίπλα του ο Θάνατος θριαμβολογούσε…

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU