Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ένα βήμα πριν την απόκτηση του Φιξ – εγκρίθηκε ο τρόπος χρηματοδότησης

Πίνακας Περιεχομένων

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ένα βήμα πριν την απόκτηση του Φιξ – εγκρίθηκε ο τρόπος χρηματοδότησης

Το πλέον καθοριστικό βήμα στη διαδρομή για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ, την έγκριση του τρόπου χρηματοδότησης της αγοράς των 27 στρεμμάτων και των κτιρίων που βρίσκονται εντός των ορίων του, κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι νέοι όροι της σύναψης δανειακής σύμβασης από την όποια θα προκύψει η αποζημίωση των τωρινών ιδιοκτητών του Φιξ, θυμίζουμε, με 5 εκατομμύρια ευρώ, το χαμηλότερο τίμημα που έχει προκύψει ποτέ από την σχετική διαπραγμάτευση.

Η απόφαση του ΔΣ θα αποσταλεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον τυπικό έλεγχο, με την ολοκλήρωση του οποίου θα ανάψει το πράσινο φως για την πιο ιστορική στιγμή: την απόκτηση του Κτήματος Φιξ από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής μετά από δεκαετίες προσπαθειών και το άνοιγμα της πόρτας του ώστε να μπορούν να το χαίρονται οι Ηρακλειώτες ως πάρκο Πρασίνου, Πολιτισμού και Ιστορίας του τόπου.

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

«Βήμα, βήμα, μεθοδικά και σταθερά, προχωράμε στο πλάνο της απόκτησης του Κτήματος Φιξ με τις δυνάμεις του Δήμου, ώστε να το αποδώσουμε στους δημότες. Σε μια ακόμα ιστορική απόφαση στο ΔΣ, ορίσαμε τον τρόπο αγοράς ώστε να αποζημιώσουμε τους τωρινούς ιδιοκτήτες με το ιστορικά χαμηλότερο τίμημα που έχουν αξιώσει ποτέ, κάτι που πετύχαμε μέσα από σοβαρή διαπραγμάτευση. Θέλω για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω έναν – έναν τους δημοτικούς συμβούλους που από την πρώτη στιγμή στηρίζουν αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ηράκλειο Αττικής: Άνοιξη στα πάρκα και τις πλατείες

Ηράκλειο Αττικής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU