Δήμος Νέας Ιωνίας: Οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων αντικαθίστανται σταδιακά από μωβ κάδους

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων που λειτουργεί στον Δήμο Νέας Ιωνίας συνεχίζεται κανονικά με τα σημεία διαλογής στην πόλη μας να αλλάζουν από κόκκινο σε μωβ χρώμα λόγω της αλλαγής της σχετικής νομοθεσίας.

 

Πρόκειται για μια οργανωμένη και ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης που προωθεί ο Δήμος Νέας Ιωνίας μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανακύκλωση και τη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

 

Έτσι, μετά τον μπλε και τον καφέ για τα οργανικά, στα προγράμματα του Δήμου προστίθεται και ο μωβ κάδος, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο την ανακύκλωση στην πόλη και αλλάζοντας τον τρόπο που οι Ιωνιώτες διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους με ένα πιο φιλικό για το περιβάλλον αποτύπωμα.

 

Σημειώνεται ότι, η δημιουργία δικτύου συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων αποσκοπεί στη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Νέας Ιωνίας, στην επαναχρησιμοποίηση των ρούχων και την ανακύκλωση των υλικών όσων ρούχων δεν είναι κατάλληλα, καθώς ένα μεγάλο μέρος των ειδών ρουχισμού καταλήγουν στο ΧΥΤΑ.

 

Ταυτόχρονα, μέσα από τη δράση στηρίζεται και το έργο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας, καθώς τα ενδύματα και υποδήματα που συλλέγονται από τους μωβ κάδους, θα δίνονται στις Κοινωνικές Δομές ή σε φιλανθρωπικούς φορείς για τις ανάγκες των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ενημερωτικό video σε αυτό τον σύνδεσμο:

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU