ΕΣΥΝ – Παράρτημα Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου: Συμμετέχει στο συλλαλητήριο στη Νέα Ιωνία

Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών

Παράρτημα Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου

Συμμετέχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο σωματείων και φορέων της Ν. Ιωνίας

Σάββατο 8 Οκτώβρη 11 το πρωΐ στην πλατεια Σημηριώτη

Το ΔΣ του παραρτήματος ΕΣΥΝ Ν. Ιωνίας συνεδρίασε την 28/9/22 και αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στο Ιωνιώτικο συλλαλητήριο που καλούν και οι άλλοι φορείς της περιοχής μας (Συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού & ξενοδοχείων, σύλλογος εκπαιδευτικών Γ. Σεφέρης, Ένωση ΕΒΕ Ν. Ιωνίας, Οργάνωση Γυναικών Ν. Ιωνίας, Ένωση Συνταξιούχων παράρτημα Ν. Ιωνίας, Ένωση λογιστών Ε.Λ.Ε.Π.Α., Ομάδα Γυναικών Νέας Ιωνίας) ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια. Καταστάσεις που επιδεινώνονται και σερβίρονται στο λαό για όλο το επόμενο διάστημα. Καμία ανοχή και συμβιβασμός με το μέλλον που έχουν ετοιμάσει για εμάς , μας καλούν να μάθουμε  να ζούμε  με το τίποτα, χωρίς πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης,  χωρίς θέρμανση, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς ελεύθερο χρόνο και χωρίς να βλέπουμε καλύτερες μέρες στον ορίζοντα. Παράγοντες που έχουν έτσι κι αλλιώς απογειώσει τη χρήση και εξάρτηση στις ναρκωτικές ουσίες.

Θριαμβολογεί η κυβέρνηση για τo τέλος της εποπτείας και των μνημονίων, ωστόσο οι πολιτικές που υλοποιήθηκαν, όπως η πολιτική της “απελευθέρωσης” της Ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης» είναι που δημιούργησαν το πρόβλημα. Όλες οι κυβερνήσεις αυτή την πολιτική ακολούθησαν και φτάσαμε εδώ που είμαστε. Την πολιτική που εξοντώνει το λαό και γιγαντώνει τα κέρδη των μονοπωλίων. Παρά τα επιδόματα κοροϊδίας, η ακρίβεια, οι φόροι, τα υψηλά ενοίκια, η ανασφάλεια από τις συνθήκες ζωής και εργασίας διαρκώς χειροτερεύουν με πανδημία ή «χωρίς». Είναι το πλαίσιο που προσφέρει τη χρήση ουσιών σαν διέξοδο, με πρόσβαση ακόμα και από τα περίπτερα και μακριά από το δρόμο της εξέλιξης και της πάλης για ένα καλύτερο αύριο. Λέμε ΟΧΙ στην καταστολή τους !!!

Απαιτούμε

  • Μείωση της τιμής του ρεύματος και των καύσιμων. Να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν την ενεργειακή κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022)
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δε μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς.
  • Γενναία χρηματοδότηση στεγνών προγραμμάτων. Καμία εφαρμογή χώρων εποπτευόμενης χρήσης.
  • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες και τα λαϊκά νοικοκυριά σε εφορία, τράπεζες, δήμους. Επαναφορά του αφορολόγητου.
  • Μείωση των Δημοτικών τελών κατά 50%, κατάεργηση για ευπαθείς ομάδες.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές και στις αθλητικές & πολιτιστικές υποδομές.

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU