Ηράκλειο Αττικής – Νέα Ιωνία – Κακοκαιρία : Ανακοινώσεις δήμων για σχολεία, βοήθεια, αναρτήσεις πολιτών, φωτογραφίες – ΔΙΑΡΚΕΣ UPDATE

Ηράκλειο Αττικής – Νέα Ιωνία – Κακοκαιρία : Δείτε που μπορείτε να τηλεφωνήσετε για βοήθεια, τι θα γίνει με τα σχολεία και ποιες συμβουλές δίνονται.

Τι αναφέρει ο δήμος στο Ηράκλειο Αττικής:

  • Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν φροντίσει για την κατάλληλη προετοιμασία νέας πόλης ενώ παραμένουν σε επιφυλακή για να αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων από την κακοκαιρία. Μένουμε ενημερωμένοι, μένουμε ασφαλείς.
  • Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και ακολουθούμε μερικές απλές συμβουλές για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας. Δείτε μερικές συμβουλές.

Ηράκλειο Αττικής

  • Για τυχόν προβλήματα επικοινωνήστε με το 15277 Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημότη ή την Υπηρεσία Περιβάλλοντος 2102830374.
  • Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Αττικής την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, για να προστατευτούν οι μαθητές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται κατά τη διάρκεια νέας καταιγίδας «Μπάλος».
  • Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν από σήμερα και όσες σχολικές μονάδες έχουν απογευματινή ή βραδινή βάρδια. Μένουμε ασφαλείς, αποφεύγουμε νέας άσκοπες μετακινήσεις και ακολουθούμε νέας οδηγίες για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.
  • UPDATE 00.30 π.μ. 15/10/21 – Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας την Παρασκευή 15-10-21:- 11:00 τα μεσάνυχτα με 8:00 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση ΙΧ οχημάτων και ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή.- Κλειστές θα μείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.– Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική στον ιδιωτικό τομέα.

    Συνεπώς δεν θα λειτουργήσουν την συγκεκριμένη ημέρα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που θα παραμείνουν κλειστοί.

Ηράκλειο Αττικής Ηράκλειο Αττικής Ηράκλειο Αττικής

Τι αναφέρει ο δήμος Νέας Ιωνίας:

  • Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Νέας Ιωνίας εφιστά την προσοχή των πολιτών, λόγω του κύματος κακοκαιρίας και των προβλέψεων για ακραία καιρικά φαινόμενα, από το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου.
  • Παρακαλούνται οι πολίτες: 1) Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, λόγω του αυξημένου κινδύνου πτώσης κλαδιών και εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων. 2) Να μην αφήνουν κλαδέματα και ογκώδη για αποκομιδή.
  • Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, προβλέπεται ότι το καιρικό σύστημα με το όνομα «Μπάλλος» θα προκαλέσει, από το μεσημέρι της Πέμπτης 14-10-2021, κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής 15-10-2021.
  • Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να επέμβει όπου απαιτηθεί για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών. Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Πολιτική Προστασία: 2102756000 Δημοτική Αστυνομία: 2102776100
  • Διακόπτεται την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής και λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από το καιρικό σύστημα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.
  • Αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Κλειστά θα είναι την Παρασκευή όλα τα σχολεία στην Αττική σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής. Εντός της ημέρας αναμένεται και η σχετική ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας:

“Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το πρωί της Πέμπτης 14 Οκτώβρη ο Κώστας Κατιμερτζόγλου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Ιωνίας με την Δήμαρχο κα. Θωμαϊδου. Ο Κώστας Κατιμερτζόγλου επεσήμανε την ανάγκη να παρθούν άμεσα προληπτικά μέτρα από τον δήμο μπροστά στην αναμενόμενη εδώ και μέρες κακοκαιρία «Μπάλλος», προκειμένου να θωρακιστεί η πόλη μας και ιδιαίτερα οι περιοχές του Περισσού από νέα πλημμυρικά φαινόμενα, δεδομένου των καταστροφών που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.”

Από alfavita.gr:

Πλημμύρισε και το 16ο δημοτικό σχολείο της Νέας Ιωνίας στην Αλσούπολη. Δείτε φωτογραφίες:

Ηράκλειο Αττικής Ηράκλειο Αττικής Ηράκλειο Αττικής


Σε ποιες περιοχές υπάρχει διακοπή ρεύματος

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε αρκετές περιοχές από πολλές βλάβες στο δίκτυο που προκαλούνται κυρίως από πτώσεις δέντρων. Ανάμεσα στις περιοχές με σημαντικά προβλήματα και η Νέα Ιωνία, η οποία έχει και πολλά πλημμυρισμένα υπόγεια. 

Δείτε αναρτήσεις πολιτών στα social media στη Νέα Ιωνία και στο Ηράκλειο Αττικής :

Ηράκλειο Αττικής

 

Ηράκλειο ΑττικήςΗράκλειο Αττικής

Ηράκλειο Αττικής Δείτε βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης

 

Συμβουλές πολιτικής προστασίας

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας:

  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν δρόμους που διασταυρώνονται με χειμάρρους και ρέματα (ιρλανδικές διαβάσεις), πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να προφυλάσσονται αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφεύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Στις περιοχές αυτές χρειάζεται να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις, καθώς παρατηρούνται κατολισθητικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr.

Αν κατοικείτε σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα με πλημμύρες

Σε περίπτωση που ενημερωθείτε για την εκδήλωση έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή σας:
  • Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.
  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

Αν είστε μέσα σε κτίριο

  • Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.

Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο

  • Μην διασχίσετε χείμαρρο πεζή ή με αυτοκίνητο.
  • Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
  • Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν έχει ακινητοποιηθεί καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
  • Μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο

  • Μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να ξαναπλημμυρίσουν τις επόμενες ώρες.
    –  η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ.
    –  εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασποροές κλπ.
    –  τα νερά ενδέχεται να είναι μολυσμένα αν έχουν παρασύρει μαζί τους απορρίμματα, αντικείμενα και νεκρά ζώα.
  • Προσέξτε να μην εμποδίζετε τα συνεργεία διάσωσης.
  • Μην πλησιάζετε σε περιοχές που έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων.
  • Ελέγξτε αν το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας κινδυνεύει από πτώση βράχων.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει

  • Προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος.
  • Αποφύγετε νερά που ρέουν.
  • Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση.
  • Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά. Ενδέχεται να αποτελέσουν καλούς αγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς κρύβουν υπόγεια καλώδια ή διαρροές από εγκαταστάσεις.
  • Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Πριν αρχίσετε τις διαδικασίες αποκατάστασης

  • Θυμηθείτε ότι οι κίνδυνοι από την πλημμύρα δεν υποχωρούν αμέσως μετά την απόσυρση των υδάτων.
  • Βεβαιωθείτε από τις Αρχές ότι η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας είναι πλέον ασφαλής και κατόπιν επιστρέψτε σε αυτήν ειδικά αν έχει προηγηθεί εκκένωση.
  • Κλείστε την τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και αν στην περιοχή σας έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Κλείστε την παροχή νερού, για το ενδεχόμενο βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Για να εξετάσετε ένα κτίριο που έχει πλημμυρίσει

  • Φορέστε κλειστά παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς από αντικείμενα ή ανωμαλίες στο έδαφος που κρύβουν τα νερά.
  • Εξετάστε τους τοίχους, τις πόρτες, τις σκάλες και τα παράθυρα.
  • Εξετάστε τα δίκτυα του ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και αποχέτευσης.
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU